Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:Δικαίωμα των νέων μας, η απρόσκοπτη συμμετοχή τους στη γνώση-Υπέρτατο χρέος της πολιτείας η δημιουργία υποδομών και συνθηκών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:Δικαίωμα των νέων μας, η απρόσκοπτη συμμετοχή τους στη γνώση-Υπέρτατο χρέος της πολιτείας η δημιουργία υποδομών και συνθηκών

anejarthΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναφέρονται τα εξής:

“Πρώτο κουδούνι σήμερα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας  και μαθητές , φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,  ο καθένας από όποια θέση κι αν βρίσκεται, καλούνται να δώσουν το δικό τους παρών στον αγώνα για μια καλύτερη  παιδεία που κι εκείνη δοκιμάζεται και πορεύεται τον δικό της Γολγοθά, μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης κρίσης, που δεν άφησε απέξω κι αυτόν ευαίσθητο τον χώρο της εκπαίδευσης.

Η παιδεία είναι το πρώτο και το τελευταίο αποκούμπι σε μια κοινωνία και σ’ αυτή εναποτίθενται οι ελπίδες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή η παιδεία είναι το μέλλον μιας χώρας και σ αυτή έχει υποχρέωση να επενδύσει η πολιτεία δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της.

Η σημερινή ημέρα, που είναι η αρχή της σχολικής χρονιάς, ας αποτελέσει την απαρχή για μια καλύτερη παιδεία αντάξια της χώρας που  γέννησε τον πολιτισμό, όπως είναι η δική μας πατρίδα.

Δικαίωμα των νέων μας, η απρόσκοπτη  συμμετοχή τους στη γνώση. Χρέος των δασκάλων, η μεταλαμπάδευση της γνώσης. Υπέρτατο χρέος της πολιτείας η δημιουργία υποδομών και συνθηκών τέτοιων που να μην εμποδίζουν την πρόσβαση στη γνώση.Χρέος όλων μας  να  φτιάξουμε μια παιδεία αντάξια της ιστορίας μας και αντάξια των προσδοκιών της κοινωνίας μας, η οποία αν και δοκιμάζεται, εν τούτοις μάχεται καθημερινά να μη χαθούν οι αξίες της. Μια παιδεία, με αρχές ,αξίες και ιδανικά, μακριά από κάθε είδους ιδεοληψίες

Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗς ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας, εύχονται καλή και δημιουργική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας .”

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments