Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:” Πλήρης αδράνεια και παραλείψεις, σχετικά με την πορεία σημαντικών έργων ή παρεμβάσεων”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:” Πλήρης αδράνεια και παραλείψεις, σχετικά με την πορεία σημαντικών έργων ή παρεμβάσεων”

γκοντασΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ

”Για πλήρη αδράνεια και παραλείψεις, σχετικά με την πορεία σημαντικών έργων η παρεμβάσεων στο δήμο,κατηγόρησε την σημερινή Δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν. Γκόντας, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.”, τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης,της μείζονος αντιπολίτευσης στην οποιά επισημαίνονται και τα εξής:

”Συγκεκριμένα, ο κ. Γκόντας κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή για την απώλεια χρηματοδότησης υψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για την« Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της πόλης>>, που η Δημοτική Αρχή απέκρυψε επιμμελώς από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την τοπική κοινωνία γενικότερα, και που ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόντας λέγοντας: « Πρέπει να ενημερωθεί το σώμα για ποιό λόγο απορρίφθηκε η πρόταση ένταξης της χρηματοδότησης του κολυμβητηρίου και γιατί αυτό απεκρύβη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παράταξη μας έχει όλη τη διάθεση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και άλλες παρομοιες ,που έχουν να κάνουν με την δημιουργία έργων υποδομής, αρκεί να έχουμε και την ανάλογη ενημέρωση >>.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, για την απόρριψη της χρηματοδότησης της <<Ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου>> ,ο δήμαρχος κ.Θ.Μπέγκας ,έκανε λόγο για υπόθεση που δεν αφορά τον Δήμο,αλλά την Γενική Γραμματεία Αθλητιμσού ,από την οποία αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε το έργο στη 13η θέση, όσον αφορά την προτεραιότητα ,ενώ η κάλυψη τέτοιων χρηματοδοτήσεων,έγινε μέχρι την 10η θέση.

Ένα άλλο ζήτημα που έβαλε ο κ. Γκόντας, ήταν η «τύχη του στρατοπέδου Βελισσαρίου» που από το 2010 δεν έγινε καμιά ενέργεια, ώστε να περιέλθει αυτό στην πόλη κατά 62% όπως είχε συμφωνηθεί με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την Δημοτική περιοδο Δημαρχίας του.

<<Το θέμα αποκτά επικαιρότητα, διότι ο τωρινός υπουργός άμυνας, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που θα έχει να κάνει με την αξιοποίηση η όχι στρατοπέδων όλης της χώρας και προφανώς το στρατόπεδο Βελισσαρίου για το οποίο η Δημοτική Αρχή της δικής μας περιόδου, είχε έλθει σε πλήρη συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας παραχώρησης του κατά ποσοστό 62% . Μ΄αυτή την παραχώρηση η πόλη μας αποκτούσε ένα πνεύμονα εκατοντάδων στρεμμάτων, ο οποίος θα ενώνονταν με το Πάρκο Πυρσινέλλα. Εδώ και τέσσερα χρόνια ,τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχουν προβεί σε καμμιά ενέργεια, εμμένοντας απλά στην διεκδίκηση ολόκληρου του στρατοπέδου για να καταλήξουν να μη πάρουν στο τέλος τίποτα».Τόνισε ο πρώην δήμαρχος.

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Γκόντας επανήλθε στο θέμα αποκατάστασης όλων των ΑΜΕΑ που παράνομα έχουν απολυθεί από τις εργασίες τους, όπως έγινε σε ΔΕΥΑΙ και Πνευματικό Κέντρο. « Ζητάμε ίση μεταχείριση όλων των ΑΜΕΑ και όχι την επιλεκτική και με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά όπως έγινε σε ΔΕΥΑΙ και Πνευματικό Κέντρο>.Είπε μεταξύ άλλων.

Ένα άλλο ζήτημα που έβαλε προς την δημοτική αρχή, η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Ιωαννιτών στην ίδια συνεδρίαση, ήταν η διαμαρτυρία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΙ για επικείμενη μετεγκατάσταση της στον Κατσικά,ενώ υπήρξε δέσμευση και προγραμματισμός για την συγκέντρωση όλων των σκόρπιων υπηρεσιών στο ΚΕΠΑΒΙ και χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή άσκοπη και πολύ δαπανηρή .

Τέλος από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, μπήκε ζήτημα εναπόθεσης απορριμμάτων στο παλιό νταμάρι στην ΜΠΑΦΡΑ, κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή για παράνομη χρήση της, κάτι που εκτός των άλλων καθιστά την περιοχή εστία μόλυνσης των ευαίσθητων πτηνοτροφικών μονάδων που λειτουργούν εκεί κοντά, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπον συνθήκες χωματερής στην οποία θάβονται τα σκουπίδια. <<Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν τηρεί τα όσα αναφέρονται σε έγγραφα της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, για την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων – κλαδιών και μόνο>> τονίστηκε από τον κ. Γκόντα και δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.”

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments