Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-Ανιστόρητοι νοσταλγοί μιας ταραγμένης περιόδου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-Ανιστόρητοι νοσταλγοί μιας ταραγμένης περιόδου

ANEJ DHM PTBTOPORIAΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ένα ιστορικό ζήτημα που ενώ έχει κλείσει πριν από επτά δεκαετίες, εν τούτοις, ορισμένοι ανιστόρητοι και ιδιαίτερα οι νοσταλγοί μιας ταραγμένης περιόδου, έρχονται με πράξεις και συνθήματα να προκαλέσουν την μνήμη των Ελλήνων και δη των Ηπειρωτών.

Η αναφορά έχει να κάνει με την τακτική που ακολουθεί η Αλβανική Κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σ΄ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τους Αλβανοτσάμηδες, οι οποίοι ξεχνούν ότι έβαψαν τα χέρια τους με Ελληνικό αίμα την περίοδο της Ιταλογερμανικής κατοχής, πολεμώντας μάλιστα  στο πλευρό τους και ξαναβάζουν θέμα επιστροφής τους στις  περιοχές,  τις οποίες οι ίδιοι είχαν εγκαταλείψει κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που είχαν διαπράξει  .

Αυτοί οι αμετανόητοι εγείρουν θέμα,  όταν είναι γνωστό ότι τους  βαραίνει η  κατηγορία εγκληματιών πολέμου και  συνεργατών των ΝΑΖΙ.

Αποκορύφωμα αυτής  της εγκληματικής τους δράσης, ήταν η δολοφονία των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς το 1943.

Αυτοί οι απόγονοι του Ντίνο Μπέη, με περίσσιο   θράσος σήμερα, με την καθοδήγηση του ιδίου του Αλβανού Πρωθυπουργού, προκαλούν ακόμη και με επιθέσεις και προπηλακισμούς προς τον Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, που επισκέφθηκε την γειτονική χώρα.

Είναι οι ίδιοι, που κατά τακτά διαστήματα εγείρουν ζήτημα δημιουργίας του κράτους μεγάλης Αλβανίας, τα σύνορα του οποίου θα συμπεριλαμβάνουν την Μακεδονία  την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία!

Η ανοχή από πλευράς της Ελληνικής πολιτείας, όλων αυτών των ενεργειών έχει αποθρασύνει  όλους αυτούς τους νοσταλγούς και κάθε τόσο προκαλούν με τις δηλώσεις τους και με διεκδικήσεις οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αφού είναι γνωστό το όλο ζήτημα έχει λυθεί οριστικά με  διεθνείς αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή ο Ελληνισμός της Β. Ηπείρου, υφίσταται τον κατατρεγμό εκ μέρους της Αλβανικής Κυβέρνησης φτάνοντας στο σημείο να δημεύονται οι περιουσίες τους, οι οποίες  είναι σε αμιγώς Ελληνικά εδάφη.

Για όλα αυτά η Ελληνική Πολιτεία καλείται να πάρει ξεκάθαρη Ελληνική , Πατριωτική, υπεύθυνη θέση.

Επίσης καλούνται   όλοι οι επίσημοι θεσμοί της Τοπικής   και Ηπειρώτικης κοινωνίας όπως  και οι εκπρόσωποι  του λαού μας, να πάψουν να τηρούν σιγήν ιχθύος, σε ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό ζήτημα.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments