Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ- Η δημοτική αρχή προγραμματίζει έργα χωρίς να υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ- Η δημοτική αρχή προγραμματίζει έργα χωρίς να υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις.

prvtoporiaΑπό :Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ιωαννιτών αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από μια πλειάδα παρατηρήσεων και ενστάσεων των δημοτικών συμβούλων της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ δόθηκε θετική ψήφος στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για το έτος 2017.

Πλασματικό και αυτό το τεχνικό πρόγραμμα όπως και των προηγούμενων ετών χαρακτηρίστηκε από τον εισηγητή της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Βασ. Κοσμά, ο οποίος κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή ότι προγραμματίζουν έργα χωρίς να υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Στις παρατηρήσεις που έκαναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, αποκαλύφθηκε ότι τα έργα που έχουν βεβαίωση περαιώσεως και τα οποία και πάλι περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα 2016, είναι τα έργα που είχαν προγραμματιστεί ,είχαν δημοπρατηθεί και είχαν ξεκινήσει επί περιόδου της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ.

<<Με την ανάλυση των στοιχείων που έχω κάνει διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός νέων έργων , διότι δεν υπάρχει νέο ΕΣΠΑ. Απουσιάζουν παντελώς έργα οδοποιίας στην πόλη των Ιωαννίνων π.χ κόμβοι στο πολυκλαδικό στο Αλσος στην Εφύρας – Αρη Βελουχιώτη κλπ. Απουσιάζει η περίφημη πράξη εφαρμογής σε Δροσιά Πεντέλη Τσιφλικόπουλο. Η μεταφορά εργοταξίου ανύπαρκτη, όπως εντελώς ανύπαρκτες είναι οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα >> είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοσμάς.

Έργα χωρίς προγραμματισμό και χωρίς σχεδιασμό χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα ο έτερος εισηγητής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Σ. Κωνσταντόπουλος. <<Συγκεκριμένα, πρόκειται για τεχνικό πρόγραμμα με προχειρότητα χωρίς όραμα, σχεδιασμό και συνοχή, τόσο στην πόλη όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Ο σχεδιασμός και οι ώριμες μελέτες απουσιάζουν παντελώς κάτι που δεν πρόκειται να βγάλουν το Δήμο μας από το τέλμα που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια>> είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Θ. Μπέγκας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις οφειλές της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΛΙ προς τη ΔΕΗ και στην επιστολή που έστειλε η ΔΕΗ για ανεξόφλητες οφειλές ,οι οποίες την αναγκάζουν να προβεί σε διακοπή της ρευματοδότησης. Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν.Γκόντας αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της Δημ. Αρχής περί τήρησης της συμφωνίας ,που είχαν συνάψει οι δυο πλευρές, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο να μείνει η πόλη χωρίς νερό. « Εμείς υποστηρίζουμε το αίτημα του Δήμου για ρυθμίσεις με την ΔΕΗ γι αυτό καλούμε την Δημοτική Αρχή να βρίσκεται σε εγρήγορση και να δώσει άμεσες λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν για να μη μείνει ο Δήμος μας χωρίς νερό» .

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Μακόπουλος ο οποίος παρέθεσε τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις συνολικές οφειλές της ΔΕΥΑΙ προς τη ΔΕΗ, λέγοντας πως<< από το σύνολο των οφειλών της ΔΕΥΑΙ προς την ΔΕΗ ποσό 2.713.000 ευρώ δημιουργήθηκε από την ανάληψη της προεδρίας από τον κ.Μπέγκα και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο του. Αναλυτικότερα οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν από την ΔΕΗ για το διάστημα από 1-10-2014 έως σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 3.508.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό εξοφλήθηκε ένα μέρος της οφειλής της τάξεως των 796.445 ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2016 και έκτοτε μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί κανένα ένταλμα πληρωμής, που να πιστοποιεί τη τήρηση της προφορικής συμφωνίας >> τόνισε ο κ. Μακόπουλος προσθέτοντας ότι << η συνεχής παραπομπή των ευθυνών στο παρελθόν δεν μπορεί να αποτελέσει συνεχές άλλοθι της Δημοτικής Αρχής και απόσεισης των ευθυνών της. Η ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της έγκρισης των δαπανών, χωρίς να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα εντάλματα πληρωμών δεν σημαίνει κι εξόφληση λογαριασμών. Τα στοιχεία αυτά λοιπόν αποκαλύπτουν την αλήθεια και το μέγεθος της ανικανότητας της σημερινής δημοτικής αρχής.>> .”

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments