Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ :«Οι αριθμοί ευημερούν και οι πολίτες και οι συμπολίτες μας δυστυχούν»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ :«Οι αριθμοί ευημερούν και οι πολίτες και οι συμπολίτες μας δυστυχούν»

HPIM2066[1]Από:Γιώργος Γκόντζος

  Ανακοίνωση εξέδωσε  η δημοτική παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αφορμή την συζήτηση για τον προϋπολογισμό , στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :«Οι αριθμοί ευημερούν και οι πολίτες και οι συμπολίτες μας δυστυχούν»

 Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  κ. Ν. Γκόντας, προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών,  κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητούνταν ο  προϋπολογισμός του 2016.

<<Ο προϋπολογισμός, αυτός είναι ο 5ος  που φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση η Δημοτική Αρχή, που θα έχει την τύχη των προηγούμενων τεσσάρων επί θητείας σας και  που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Κι αυτός μένει στα πλαίσια των οραμάτων της Δημοτικής Αρχής, η οποία όμως υστερεί παντελώς σε έργα, κατάσταση την οποία  βιώνει στην πράξη ο συνδημότης μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου μας.

Το δείχνει η εικόνα του Δήμου μας και δεν κάνει κανένα μας περήφανο για την κατάσταση που επικρατεί  και η οποία αποδεικνύει την τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει ακριβώς, λόγω των οραματισμών σας!

Το μόνο που δεν δείχνει, ο προϋπολογισμός 2016, είναι ότι μπορεί να αλλάξει η πόλη μας με ένα ψευδεπίγραφο προϋπολογισμό>> τόνισε ο κ. Γκόντας στην αρχική του τοποθέτηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Γκόντα κινήθηκαν οι δύο εισηγητές της δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ν. Μακόπουλος και Β.Κοσμάς Οι οποίοι με επιχειρήματα προσγείωσαν τους οραματισμούς της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Μακόπουλος απαίτησε από την Δημοτική Αρχή, να ξυπνήσεεπι τέλους τον « κοιμώμενο γίγαντα», όπως χαρακτήρισε το Δήμο Ιωαννιτών, αφήνοντας κατά μέρος τις μίζερες αναφορές του παρελθόντος  στις οποίες καταφεύγει συνεχώς η Δημοτική Αρχή για να δικαιολογήσει τις δικές της αδυναμίες.<< Είναι πολλές οι απώλειες  πόρων του Δήμου μας από έσοδα, κάτι που εκτοξεύει τα ανείσπρακτα μέχρι και στο 50% και που καθιστά και αυτόν τον προϋπολογισμό φρούδο και μη υλοποιήσιμο. Αρέσκεται η Δημοτική Αρχή να επικαλείται σεβασμό στο ευρώ των πολιτών, αλλά αυτό απεμπολείται από την ίδια την Δημοτική Αρχή, η οποία χάνει έσοδα με δικές της ευθύνες, με τρανό παράδειγμα την απώλεια 300.000 ευρω περίπου από τα λατομεία Μπάφρας.

Θα έλθει κάποτε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση το θέμα παρελθόντων οικονομικών ετων, για να μάθουν οι συμπολίτες μας τι ενέργειες έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για την μη είσπραξη τους>> κατέληξε ο κ. Μακόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Β. Κοσμάς διέλυσε με στοιχεία, που δεν αμφισβητήθηκαν, τον μύθο περί άσκοπου υπερδανεισμού των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, στον οποίο καταφεύγει όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή.Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοσμάς.

<<Αποσιωπά  εσκεμμένως  η Δημοτική  Αρχή για το που πήγαν τα χρήματα των προηγούμενων δημοτικών αρχών .

ΕΓΙΝΑΝ

  1. Πληρωμή δανείων Δημαρχιών Φίλιου- Γκλίναβου
  2. Απαλλοτριώσεις παλαιού σχεδίου πόλεως (οδός Ρώμα κλπ.)
  3. Απαλλοτριώσεις πράξης εφαρμογής Λασποτόπου – Κιάφας
  4. Απαλλοτριώσεις πράξεις εφαρμογής Βρυσούλας
  5. Απαλλοτριώσεις πράξης εφαρμογής Νέας Ζωής και εδώ η πρώην κοινότητα Περάματος είχε προλάβει πριν το 1999 (τον Καποδίστρια) να εισπράξει εισφορά σε χρήμα
  6. Απαλλοτριώσεις πράξεις εφαρμογής Κάτω Νεοχωρόπουλου
  7. Απαλλοτριώσεις (αρχικό στάδιο) πράξης εφαρμογής Καρδαμιτσίων
  8. Υπόλοιπα πράξης εφαρμογής Αμπελοκήπων-Λεμονιάς

Μήπως μπορεί κανείς να αναφέρει καμιά πράξη εφαρμογής που παραδόθηκε την περίοδο 2011-2015; Καμία.

 Μια δεύτερη ενότητα χρημάτων: Ρυμοτομίες  για διανοίξεις δρόμων πέραν των ανταλλαγών Κενάν Μεσσαρέ – Γεννηματά- Βογιάννου-Ιωνος Δραγούμη στην Νέα Ζωή , Τάσσου Ισαάκ  στην περιοχή Κιάφας κλπ.

Αλλά κ. Δήμαρχε ξεχνάτε ότι τα έτη 2012-2014 εισέπραξε ο Δήμος 11.000.000 ευρω από την επάρατο Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για αποπληρωμή παλαιών και τρεχουσών οφειλών και ρυμοτομιών καθώς και 1.800.000 ευρω την ίδια περίοδο από τα παρακρατηθέντα και μη καταβληθέντα (νομοθέτηση της άλλης επάρατης κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) και χωρίς να λάβει κανείς υπόψιν του την μείωση του αριθμού εργαζομένων και την αντικατάσταση με εποχιακούς και την μείωση μισθών>>.

 Σε παρέμβαση του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Λισγάρας, υπέβαλε ερώτηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου κ. Γιωτίτσα και να πληροφορήσει αυτός το σώμα, αν η   καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δήμου γίνεται βάσει παραχωρητηρίων η κτηματολογίου.<< Στην καταγραφή βάσει κτηματολογίου ο Δήμος μας έχει μεγάλες απώλειες από καταπατήσεις και αυτό πρέπει να διορθωθεί μέχρι το 2018>> επεσήμανε ο κ. Λισγάρας.

 Τέλος ο κ. Γ. Εμμανουηλίδης κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή για την αδιαφορία της να ασχοληθεί με πολλά ζητήματα που αφορούν το Δήμο και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ψεύτικο και δεν πρόκειται να προσθέσει τίποτα στον Δήμο Ιωαννιτών.<< Αρέσκεται στις κορώνες η σημερινή Δημοτική Αρχή και υπολείπεται σε έργα υποδομής, με ένα εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο με μια βομβαρδισμένη πόλη, τι τουρισμό να περιμένει κανείς>> αναρωτήθηκε.

 

 

           

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments