Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Προσγείωση των αιθεροβαμόνων και αφίππευση των καλάμων

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Προσγείωση των αιθεροβαμόνων και αφίππευση των καλάμων

gkontasΟ Νίκος Γκόντας επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

 Σε ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ιωαννιτών τονίζεται:

“Με κινήσεις εντυπωσιασμού και ύστερα από Νιρβάνα 13 μηνών ,η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά εμπαίζει τους συμπολίτες μας, με τα δήθεν οράματα και τις «έξυπνες» λύσεις που σκαρφίζεται για το μέλλον της πόλης μας!

Αφήνει, λένε, ζητήματα απλής καθημερινότητας και στο εξής το μόνο που τους απασχολεί θα είναι ένα τεράστιο στρατηγικό σχέδιο, για το απώτερο μέλλον, αραδιάζοντας ένα σωρό οράματα τα οποία δεν απέχουν και πολύ από την έκθεση  ιδεών ενός δωδεκάχρονου μαθητή.

Πουθενά και από κανέναν από τους οραματιστές δεν αναφέρεται το πώς θα διαχειριστεί το παρόν της βομβαρδισμένης πόλης μας και των συμπολιτών μας που έφτανε μια διακοπή ρεύματος την περασμένη Κυριακή να αφήσει την πόλη μας χωρίς νερό για πέντε περίπου ώρες.

Η προσγείωση των αιθεροβαμόνων και η αφίππευση των καλάμων, όσο πιο νωρίς συμβούν, τόσο πιο χρήσιμοι θα είναι για την πόλη μας.

Η   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ όμως δεν θα σταματήσει να επισημαίνει τις αδυναμίες της Δημοτικής Αρχής,και να την επαναφέρει στην πραγματικότητα ,που έχει άμεση σχέση με την λύση των προβλημάτων που έχει ολόκληρος ο Δήμος.

Δυστυχώς δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα, από την  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/10/2015, για να επαληθευθεί  ο επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν. Γκόντας, όταν κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή,ότι λειτουργεί τον Δήμο με αυτόματο πιλότο και δεν μπορεί να επιλύσει ούτε τα καθημερινά προβλήματα και θέματα που παρουσιάζονται.

Δυστυχώς δεν χρειάστηκε παρά, να περάσουν λίγα μόνο εικοσιτετράωρα και η Δημοτική Αρχή ,έρχεται μόνη της δια των αρμοδίων οργάνων της ,να επιβεβαιώσει αυτά που ο κ.Γκόντας της προσήψε. Για να αποδειχτεί του λόγου το αληθές, παραθέτουμε  μερικές από τις ενέργειες  της Δημοτικής Αρχής,  η οποία κατά τα άλλα δημιουργεί τα Γιάννινα του μέλλοντος!

Η έκτακτη σύγκλιση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, για να εξετάσει τις προσφορές για την ασφάλιση των αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου, γιατί «άκουσον-άκουσον» αυτά κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστα, με κίνδυνο την « δημοσια υγεία» ,όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται , δια του αντιδημάρχου οικονομικών, είναι τρανή απόδειξη γιά την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν ακόμη και τόσο σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων.

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Ιωάννινα   13  Οκτωβρίου    2015

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                          Αριθμ. Πρωτ.:   76582/6564

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ)                                        Προς  Τα μέλη της Οικονομικής  Επιτροπής     Δήμου Ιωαννιτών  κ.κ.  

 

ΤΑΚΤΙΚΑ   ΜΕΛΗ                                                                                                                                         ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ   ΜΕΛΗ

 

1……….2…….3…….4……… 5…….΄6……..7……..8…………                                                  1……..2……….3…………..4……………..

Σας καλούμε σε  έκτακτη  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών,  την   14η  Οκτωβρίου    2015  ημέρα  Τετάρτη   και ώρα  14:00 μ.μ.  στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Αθανάσιος Τσακάλωφ), σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 72  του Ν. 3852/2010,  για την συζήτηση και λήψη απόφασης  στο   παρακάτω θέμα  της ημερήσιας διάταξης:                                                                            ΘΕΜΑ    ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών και τεχνικών προσφορών για την υπηρεσία/εργασία με τίτλο: «ΑΣΦΑΛΙΣΗ              ΑΥΤ/ΤΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015».

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία στην εξέταση των οικονομικών προσφορών, για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού με τίτλο:  «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤ/ΤΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015». Η ασφάλιση των αυτοκίνητων λήγει στις 04/11/2015 και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν ανασφάλιστα, με αποτέλεσμα να προκύψουν  προβλήματα για την δημόσια υγεία, αν δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερα τα απορριμματοφόρα.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

                                                                                                           ΘΩΜΑΣ  ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

Ακόμη, δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα, για να εμφανιστεί ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μανταλόβας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και να ισχυριστεί ,παίζοντας με τις λέξεις, ότι δεν είναι αλήθεια ότι ‘’απεντάχθηκε’’ το έργο της σύνεδεσης του ΧΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ με το βιολογικό της ΔΕΥΑΙ, αλλά αυτό, απλώς δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα- αλήθεια τι διαφορά υπάρχει ως προς την πάρα πέρα χρηματοδότηση ενός έργου με την απένταξή του και από την μη ενταξή του-,διότι έλλειπε «λέει» μόνο η περιβαλλοντική μελέτη, η οποία συντάχθηκε και θα υποβληθεί αρμοδίως!

Φαίνεται όμως, ότι ο κ. Αντιδήμαρχος ,είτε δεν διαβάζει τα έγγραφα που διαβιβάζονται στο δήμο η στις επιχειρήσεις ,είτε τα ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Αν διάβαζε λοιπόν το έγγραφο της απόρριψης ένταξης, θα διαπίστωνε ότι ο κύριος λόγος είναι, ότι, κατά το Υπουργείο και την αρμόδια διαχειριστική αρχή, το έργο δεν είναι αναγκαίο να γίνει διότι:

 

Δεν τεκμηριώνεται η ανάγκη προσθήκης του υποέργου 7, δηλαδή η ανάγκη μεταφοράς των ήδη επεξεργασμένων στραγγιδίων του ΧΥΤΑ στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και για επεξεργασία στην ΕΕΛ Ιωαννίνων δεδομένου ότι η πράξη «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ 1ης ΔΙΑΧΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» MIS 304427 που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των στραγγιδίων του ΧΥΤΑ (συλλογή, επεξεργασία, επανακυκλοφορία, monitoring). Η προτεινόμενη τροποποίηση δεν συνεισφέρει στους στόχους του άξονα και την εξειδίκευση αυτού.

 

Δεν χαίρεται κανείς μας  βέβαια ,για αυτή την εξέλιξη και πιστεύοντας στην αναγκαιότητα του έργου ευχόμαστε, έστω και κατόπιν εορτής ,  να πεισθούν στο αρμόδιο Υπουργείο ,και να ικανοποιηθεί  το δίκαιο αίτημα όλων μας, που είναι η κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου περιβαλλοντικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments