Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανοιχτή εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας πρώτων βοηθειών

Ανοιχτή εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας πρώτων βοηθειών

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος διεθνής Οργανισμός στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών με ιστορία μεγαλύτερη από 150 χρόνια. Περισσότερα από 16 εκατομμύρια άτομα, εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες, το έτος 2017.

O εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι μια ευκαιρία για την προώθηση και την υποστήριξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων πρώτων βοηθειών στο ευρύτερο κοινό.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ομάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αποκλεισμό. Είναι ανάγκη να αναγνωριστεί ότι οι πρώτες βοήθειες είναι για όλους και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αποτελέσουν μια χρήσιμη πηγή προσφοράς στην κοινωνία. Άλλωστε οι πρώτες βοήθειες, ως πράξη, αποτελούν ύψιστη έκφραση ανθρωπισμού, αφού παρέχονται χωρίς διάκριση σε όποιον έχει ανάγκη και γι’ αυτό η γνώση τους θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 150 Ερυθροί Σταυροί σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιούν ανάλογες εκδηλώσεις με στόχο να τονιστεί η σπουδαιότητα της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών από όλους τους ανθρώπους με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα, χωρίς διαχωρισμούς.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ θα πραγματοποιήσει:

  • Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 έως 13:30, ανοιχτή εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της πόλης (Πεζόδρομος, συμβολή οδών Μιχαήλ Αγγέλου & Γρηγορίου Σακκά) με Στελέχη και Εθελοντές. Σκοπός είναι μέσω των επιδείξεων των Π.Βη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΕΣ.
  • Το επόμενο χρονικό διάστημα του Σεπτεμβρίου, ομιλίες σε Κοινωνικές ομάδες της πόλης που βρίσκονται σε αποκλεισμό –συχνά αθέατες- οι οποίες δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τα γενικά οφέλη που είναι προσιτά για τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments