Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας συμβασιούχων καθαριότητας-εστίασης στο ΠΓΝΙ

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας συμβασιούχων καθαριότητας-εστίασης στο ΠΓΝΙ

Το κείμενο αυτό υπογράφεται μέχρι στιγμής από 70 και πλέον συμβασιούχους εργαζομένους στο ΠΓΝΙ, με τη συλλογή υπογραφών να συνεχίζεται.

Κατατέθηκε , με τις υπογραφές των συμβασιούχων,  την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στον Διοικητή του ΠΓΝΙ.

Πέντε μήνες πριν την λήξη της σύμβασης μας η προοπτική,  είναι είτε η απόλυση όλων μετά την λήξη της σύμβασης και η  έλευση ιδιωτικού συνεργείου στο ΠΓΝΙ, είτε μια νέα προκήρυξη πανομοιότυπη αυτής του 2017, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του ΠΓΝΙ στις 6 Ιούνη.

Και τα δύο ενδεχόμενα απορρίπτονται ως αρνητικά τόσο για την κάλυψη των δικών μας αναγκών όσο  και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ασθενών του ΠΓΝΙ σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη.

Μετά από 16 μήνες δύσκολων εργασιακών συνθηκών, που οξύνθηκαν με το άνοιγμα του 4ου κτιρίου και την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στο ΠΓΝΙ, καλεσμάτων για υπομονή, υποσχέσεων για αυξημένη μοριοδότηση των ήδη εργαζόμενων, αλλά και δημιουργία ελπίδων για μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου, η πραγματικότητα είναι ότι ήταν όλα ψέμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΓΝΙ στις 6 Ιούνη αποφάσισε να ζητήσει την προκήρυξη νέου διαγωνισμού με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων χωρίς να εκτιμήσει την εμπειρία  16 μηνών και τις ανάγκες που έχουν προκύψει.   Ούτε όμως, έστω μέσω της εισήγησής της έβαλε το θέμα της αυξημένης μοριοδότησης για τους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους.                 Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση δημιουργεί τη δυνατότητα ακύρωσης της νέας προκήρυξης και ανοίγει τον δρόμο στην έλευση ιδιωτικού συνεργείου.  Ακόμη όμως κι αν τελικά εκδοθεί νέα προκήρυξη, οι μισοί από εμάς θα μείνουμε άνεργοι λόγω ακριβώς της μη αυξημένης μοριοδότησης.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν  εκδιώχθηκαν οριστικά  οι εργολάβοι, αφού ποτέ δεν νομοθέτησε η κυβέρνηση την απαγόρευση της δυνατότητας τους διεκδικούν την είσοδο τους στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο των νοσοκομείων.

Μπουχτίσαμε από υποσχέσεις, συναντήσεις με υπουργούς, συνελεύσεις του σωματείου που δεν καταλήγουν σε στοχευμένη δράση, χτυπήματα στην πλάτη και ομηρία.

Καλύπτουμε οξυμένες πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο ΠΓΝΙ. Δεν είμαστε συμπληρωματικό προσωπικό ορισμένης χρήσης. Μπήκαμε στο ΠΓΝΙ μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ. Αποκτήσαμε στους 16 μήνες με κόπο την εμπειρία στον τομέα εργασίας μας. Μπορούμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο ΠΓΝΙ.

Γ’αυτό :

  1. Ζητάμε ως ελάχιστο «μαξιλάρι» διασφάλισης των θέσεων μας την αναθεώρηση της απόφασης του Δ.Σ. του ΠΓΝΙ, την πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση όσων ήδη εργάζονται, και τον υπολογισμό των πραγματικών αναγκών, ώστε και η καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη να καλύπτονται με επάρκεια προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων. Διατηρούμε επιφυλάξεις για το ζήτημα του απολυτηρίου όπως μπαίνει στην εισήγηση για τη νέα προκήρυξη.
  2. Κλείνουμε την περίοδο της σιωπής και της βασανιστικής υπομονής. Δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας θεωρεί δεδομένους λόγω της ανασφάλειας μας. Καμιά νέα αναμονή. Βγαίνουμε στο προσκήνιο δυναμικά και διεκδικούμε το μόνο που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα τις δικές μας ανάγκες αλλά και την ομαλή χωρίς προβλήματα κάλυψη των αναγκών των ασθενών του ΠΓΝΙ. Την μονιμοποίηση μας με μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.

Αυτό είναι και το μήνυμά μας σε όποια νέα κυβέρνηση έρθει.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments