Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Αντίθεση ΟΗΕ στην επίλυση μεταναστευτικού με χρήση βίας

Αντίθεση ΟΗΕ στην επίλυση μεταναστευτικού με χρήση βίας

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην τραγωδία που συμβαίνει στη Μεσόγειο»

ban ki moun1

Την αντίθεση του στην χρήση βίας για την επίλυση του μεταναστευτικού εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην τραγωδία που συμβαίνει στη Μεσόγειο», τονίζει ο Μπαν στη συνέντευξη αυτή, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να ενθαρρυνθεί η νόμιμη μετανάστευση, ως συνολική λύση στο πρόβλημα.

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκαν έτοιμοι, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη, να αναλάβουν δράση εναντίον των διακινητών αθρώπων, υπό τον όρο ότι θα λάβουν το πράσινο φως από τα Ηνωμένα Έθνη. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανέλαβε να ζητήσει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.

«Μια συνολική προσέγγιση, που θα λαμβάνει υπόψη τις ρίζες του προβλήματος, θέματα ασφαλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, είναι κρίσιμης σημασίας», εξήγησε ο γγ τουΟΗΕ. «Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους για αυτόν τον σκοπό», πρόσθεσε.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες συνιστούν ένα σημαντικό βλήμα προς την ανάληψη συλλογικής δράση εκ μέρους της Ευρώπης. Είναι η μοναδική προσέγγιση που μπορεί να λειτουργήσει για ένα πρόβλημα τέτοιου είδους», τόνισε ο Μπαν ο οποίος αναμένεται αύριο Δευτέρα στη Ρώμη για επίσημη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Μπαν Κι Μουν και η Φεντερίκα Μογκερίνι θα συμμετάσχουν σε μια «έξοδο» στη Μεσόγειο, σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τα πρόσφατα, πολύνεκρα ναυτικά δυστυχήματα με θύματα μετανάτες οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν από τα παράλια της Λιβύης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments