Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων:Ενωτικός μαχητικός ταξικός αγώνας – Συγκεντρώσεις: Πέμπτη 15/10/ 2105 Περιφέρεια Ιωαννίνων 7 μμ – Παρασκευή 16/10/2015 Περιφέρεια Ιωαννίνων 7 μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων:Ενωτικός μαχητικός ταξικός αγώνας – Συγκεντρώσεις: Πέμπτη 15/10/ 2105 Περιφέρεια Ιωαννίνων 7 μμ – Παρασκευή 16/10/2015 Περιφέρεια Ιωαννίνων 7 μμ

ANTARSYA

 Με σύνθημα “Ενωτικός μαχητικός ταξικός αγώνας” η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων διοργανώνει σήμερα και αύριο δύο συγκεντρώσεις.Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζεται:

 “Η εφαρμογή του 3ου βάρβαρου μνημονίου ξεκίνησε. Με κατεπείγουσες διαδικασίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να νομοθετήσει όλα τα προαπαιτούμενα, σε έναν μάλιστα νόμο και εντός λίγων ημερών. Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Υπουργού Εργασίας στην ανάληψη των καθηκόντων του μετά τις εκλογές: «Μέσα σε ένα μήνα θα κάνουμε ό,τι δεν έγινε σε 40 χρόνια»! Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση σαρωτικής αντεργατικής και αντιλαϊκής επιδρομής.

Οι έλεγχοι των δανειστών και τα κλιμάκια της τρόικας-«θεσμών» επέστρεψαν ήδη στο «έργο» τους, ώστε μαζί με την κυβέρνηση να διασφαλίσουν την υλοποίηση των μέτρων-σοκ ενάντια στο λαό, με εκατοντάδες μέτρα να παίρνουν το δρόμο της νομοθέτησης και εφαρμογής εντός του Οκτώβρη και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Νοέμβρη.

Είναι λοιπόν ώρα για άμεση οργάνωση της αντίστασης, του ενωτικού μαχητικού αγώνα εργαζομένων, νεολαίας, φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να μην περάσουν τα σαρωτικά μέτρα του 3ου μνημονίου. Είναι επείγουσα αναγκαιότητα να διαμορφωθούν οι όροι για την απόκρουση και τελικά την κατάργηση και ανατροπή όλων των παλιών και νέων μέτρων και νόμων που ρημάζουν τη ζωή και το μέλλον μας.

Να τελειώσει γρήγορα το μούδιασμα που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα και να μπούμε σε θέσεις μάχης με νέα ορμή και απαιτητικότητα. Σε αυτή την ζωτικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον αναγκαιότητα, θα κριθούν όλες οι δυνάμεις, όλοι οι αγωνιστές και όλα τα ρεύματα που αναφέρονται στο κίνημα και την αριστερά (όχι φυσικά η κυβερνητική νεοφιλελεύθερη κατ΄ όνομα «αριστερά» που ψηφίζει και εφαρμόζει την βάρβαρη αυτή πολιτική).

Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην Τουρκία με την δολοφονία των Τούρκων και Κούρδων συντρόφων και συναγωνιστών, οι εξελίξεις στην Συρία που φέρνει πιο κοντά μια πιθανή  παγκόσμια ανάφλεξη και ένα πιθανό  παγκόσμιο πόλεμο, οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, βάζουν το καθήκον της οικοδόμησης ενός αντιπολεμικού, αντιφασιστικού, αντικαπιταλιστικού, διεθνιστικού μετώπου.

Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους. Ενάντια στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις, τις αστικές τάξεις και τους ρουφιάνους τους. Ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό. Υπέρ της αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται, συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι φανερό, ότι στο μετεκλογικό σκηνικό και τους συσχετισμούς που αποτυπώθηκαν, ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση όλων των μορφών συλλογικής πάλης και διεκδίκησης στην βάση, αλλά και το άνοιγμα νέων δρόμων με τολμηρό τρόπο: συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, συσπειρώσεις νεολαίας, κινητοποίηση υπαρκτών σχημάτων και δημιουργία νέων. Με λογική αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής.

Απέναντι στην κυβέρνηση της σαρωτικής, αντεργατικής επιδρομής και την πολιτική του μαύρου μετώπου, απέναντι στα τύμπανα του πολέμου και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, επιβάλλεται να πρωτοστατήσουμε για  την εργατική, ταξική, λαϊκή αντεπίθεση.

Πρώτος σταθμός οι κινητοποιήσεις την Πέμπτη 15/10 ενάντια στο πόλεμο και υπέρ της ταξικής μας αλληλεγγύης σε πρόσφυγες- μετανάστες( Περιφέρεια Ιωαννίνων 7 μμ), και την Παρασκευή  16/10(Περιφέρεια Ιωαννίνων 7 μμ) ενάντια στα προαπαιτούμενα που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις του εργαζόμενου λαού, ενώ την ίδια ώρα τον υπερφορολογούν, οδηγώντας τον στην εξαθλίωση. ”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ά. Μπάφας-Επιβραβεύτηκε  η θετική  πρόταση, η προοπτική και αποτυπώθηκε το έργο.Αποδοκιμάστηκε η άρνηση της πραγματικότητας,η έλλειψη πρότασης, η τοξικότητα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Γνωρίζαμε  ότι  θα είμαστε  πρώτοι ,γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα πολύ καλό  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments