Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων:Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων:Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

αρχείο λήψηςΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—“Πέρα ,για πέρα καταδικαστέα, είναι η απόρριψη, εκ μέρους της δημοτικής αρχής,  της παραχώρησης δημοσίου χώρου – της πλατείας – στα συνδικάτα για την διοργάνωση γλεντιού αλληλεγγύης στις 31 Αυγούστου. “Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων ,με αφορμή την αρνητική απάντηση της δημοτικής αρχής για τη διοργάνωση γλεντιού από σωματεία στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης και τα εξής:

“Η εν λόγω δημοτική αρχή, για μια δεύτερη χρονιά επί της ουσίας απαγορεύει στα συνδικάτα και τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο του αγώνα να διοργανώσουν γλέντι κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή την στάση της δημοτικής αρχής, πόσο μάλλον που αυτή η ίδια παραχωρεί την πλατεία στις τράπεζες και στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφοντας την. 

Η πλατεία και τα πλακάκια δεν έχουν καταστραφεί από τον κόσμο του αγώνα και την εργατιά, έχουν καταστραφεί από τις εκθέσεις αυτοκινήτων που χουν γίνει στο σκυλεμένο σώμα της, ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για την ταράτσα ενός παρκινγκ αυτοκινήτων, που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έφτιαξαν και το διατηρεί και η σημερινή δημοτική αρχή.

Όπως οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έτσι και η σημερινή, θέτει στο στόχαστρο της  τους εργάτες, την εργασία- είναι γνωστή και η ιστορία της απόλυσης ΑμεΑ από την ΔΕΥΑΙ- και τα συνδικάτα, υπερασπίζοντας το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι πλατείες και οι δημόσιοι χώροι δεν ανήκουν στο κεφάλαιο και στις δημοτικές και κρατικές αρχές,  ανήκουν στους πολίτες και  στο κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται, στον κόσμο που  οργανώνεται και αντιστέκεται, ανήκει στα κινήματα και τα συνδικάτα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως έκανε και παλαιότερα θα υπερασπίσει το δημόσιο χώρο, θα αγωνιστεί για το δικαίωμα των συνδικάτων και των εργατών να συναθροίζονται και να γλεντούν στο δημόσιο χώρο.  

Είναι ιστορική αναγκαιότητα συνυφασμένη και συνδυασμένη  με την αντικαπιταλιστική πάλη οι δημόσιοι χώροι και οι πλατείες να επιστρέψουν στα ενεργά δρώντα υποκείμενα αλλαγής αυτού του κόσμου, να επιστρέψουν στην εργατική τάξη και στο αγωνιζόμενο οργανωμένο λαό.  “

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments