Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

antarsya eek

Τώρα στο πέρας και αυτής της εκλογικής διαδικασίας ευχαριστούμε τα ΜΜΕ, τις εφημερίδες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα σάιτ, για την προβολή που μας έκαναν. Ειδικότερα  ευχαριστούμε τους εργαζόμενους σε αυτά τα μέσα, για την βοήθεια που μας πρόσφεραν. Να μας συμπαθάτε για τις ελάχιστες στιγμές έντασης στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα. Μπορεί η προβολή να είναι υποχρέωση και η επικοινωνία δικαίωμα, αλλά κατανοούμε και κατανοείται  τις δύσκολες συνθήκες ενός προεκλογικού αγώνα.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

Κάποιοι έλεγαν παλαιά, αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ταν παράνομες. Έλα όμως που οπότε ο λαός είναι στο δρόμο, δυνατός, διεκδικώντας πλούτο και εξουσία από τους ισχυρούς, τις εκλογές τις καταργούν πρώτα  οι τελευταίοι.

Ο λόγος απλός: Παρεμβαίνοντας και στις εκλογές ένας λαός που έχει την δύναμη να φοβίσει τους ισχυρούς, αποκτά την δυνατότητα να πάρει την πολιτική εξουσία, αφαιρώντας την εξουσία και το πλούτο από αυτούς που την έχουν τώρα. Αντίθετα στις ΗΠΑ με την λιγότερη συμμετοχή στο κόσμο στις εκλογές , κυβερνάνε ανενόχλητοι οι ίδιοι και οι ίδιοι, σε βάρος των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.

Άρα και οι εκλογές μπορεί να μετατραπούν σε μια επικίνδυνη κατάσταση για τους δυνατούς, αρκεί ο λαός να διεκδικήσει μερίδιο από την εξουσία και τον πλούτο.

Και αυτό είναι το στοίχημα και σε αυτό το στοίχημα επιχειρεί να απαντήσει η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ και ανένταχτων αγωνιστών/ ιων της αριστεράς.

Κατανοούμε την απογοήτευση του εργατόκοσμου και της νεολαίας που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα απογοητευτήκαν. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι ψήφισαν, ενώ τώρα με την αποχή θα λυθεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι στήριξαν μια πολιτική δύναμη που τους πούλησε αισχρά. Η λύση στο πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αποχή, στο λευκό ή στο άκυρο.

Βρίσκεται στο να στηρίξουν εκλογικά αυτή την δύναμη που και πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές βρέθηκε και θα βρεθεί στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του.

Θα αγωνιστεί μαζί τους για να μην απολυθούν, για να πληρωθούν, για καλύτερες συνθήκες ζωής. Αυτή η δύναμη είναι η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ.

Μια δύναμη που δεν τους έχει προδώσει ποτέ, ούτε θα το πράξει. Αξίζει νομίζουμε το κόπο να στηριχτεί εκλογικά αυτή η δύναμη. Όχι γιατί αν δεν το πράξετε θα πάψει το κάνει.

Αλλά γιατί η εκλογική της ενίσχυση θα την κάνει πιο δυνατή για να το κάνει καλύτερα. Ενισχύοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ, ενισχύεται τους εαυτούς σας στους αγώνες που έρχονται, αγώνες που θα είναι δύσκολοι και επίπονοι και πρέπει να είναι νικηφόροι.

Φίλες και φίλοι έχετε το δικαίωμα να πράξετε ότι αγαπάτε. Αλλά να έχετε συνείδηση πως με την αποχή, το λευκό και το άκυρο,  εμμέσως πλην σαφώς στηρίζεται, το κόμματα που θα πάρουν τους πιο πολλούς ψήφους , κόμματα που με τα μνημόνια  έχουν υπογράψει την θανατική μας καταδίκη, από αυτή την οπτική θα  ψηφίζεται εμμέσως πλην σαφώς τους δήμιους μας..

Το όχι στην ψήφο είναι ναι στα μνημόνια, γιατί επιτρέπουμε σε αυτούς που θα κυβερνήσουν έστω και με ελάχιστους ψήφους να κάνουν ότι θέλουν χωρίς εμάς, για εμάς.

Ότι και αν επιλέξετε, από εμάς θα γίνει σεβαστό, ποτέ δεν θα πούμε, ας πρόσεχες.  Και από δευτέρα θα τα ξαναπούμε στους σκληρούς αγώνες που έρχονται, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΚΕΙ

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments