Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Απάντηση της δημοτικής αρχής στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων

Απάντηση της δημοτικής αρχής στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για την καταγγελία του Συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων σχετικά με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα αναφέρονται τα εξής:
“Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων σχετικά με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα επισημαίνει τα εξής:
Η κινητοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα έληξε το καλοκαίρι του 2017 με τη σύμφωνη γνώμη των συμβασιούχων και της ΠΟΕ ΟΤΑ στη λογική της πρότασης που κατέθεσε το αρμόδιο υπουργείο για πριμοδότηση των συμβασιούχων στο διαγωνισμό για τις μόνιμες προσλήψεις.
Ο διαγωνισμός έγινε αλλά όπως αποδείχτηκε ο τρόπος πριμοδότησης με επιπλέον μόρια που είχε συμφωνηθεί μεταξύ συμβασιούχων, συνδικαλιστών και Υπουργείου δεν ήταν επαρκής για την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου στις 2-4-2018 με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων στο Δήμο Ιωαννίνων, η Δημοτική Αρχή ξεκαθάρισε ότι έχει τη διάθεση να διερευνήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα η οποία μπορεί να δώσει λύση, ενώ μάλιστα πρότεινε ως άμεσο μέτρο στήριξης όσων συμβασιούχων έμειναν εκτός διαγωνισμού, την κατά προτεραιότητα πρόσληψή τους στις συμβάσεις δίμηνης διάρκειας που έχει ήδη προκηρύξει ο Δήμος.
Ουδέποτε όμως συναίνεσε να μην αντιδικήσει στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι.
Από εκεί και μετά, το διάστημα που μεσολάβησε από τη συνάντηση μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων 4-4-2018 σίγουρα δεν ήταν ικανό προκειμένου να υπάρξει μια τεκμηριωμένη άποψη επί των αιτημάτων που κατατέθηκαν από εργαζόμενους και ΠΟΕ ΟΤΑ ώστε να υπάρξει κάποια απόφαση από πλευράς Δημοτικής Αρχής.
Θυμίζουμε όμως πως ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της καλής διαχείρισης των οικονομικών του φρόντισε να εξασφαλίσει μέσα από τον προϋπολογισμό του όσες περισσότερες μόνιμες θέσεις εργασίας μπορούσε, πολύ περισσότερες από άλλους δήμους της χώρας, χωρίς βέβαια να διακινδυνεύει την οικονομική του βιωσιμότητα αλλά και την διασφάλιση των εργαζομένων αυτών.
Φαίνεται ότι κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για δηλώσεις εντυπωσιασμού, επιδιώκοντας μόνο την ατομική, συνδικαλιστική τους επιβίωση και όχι για ειλικρινείς συμμάχους.
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους, πως πρακτικές λαϊκισμού που οδήγησαν στην ομηρία συμβασιούχους και οι οποίες εφαρμόστηκαν στο παρελθόν στο Δήμο Ιωαννιτών, δεν πρόκειται να επαναληφθούν σε καμία περίπτωση.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments