Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Απινιδωτές στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων τοποθετεί ο Δήμος Ιωαννιτών
dav

Απινιδωτές στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων τοποθετεί ο Δήμος Ιωαννιτών

dav

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Συνολικά 7 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών σε Διευθυντές Σχολείων για την τοποθέτησή τους στα κλειστά γυμναστήρια που διαθέτουν.Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη, παρέδωσαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στον πρόεδρό του, Νίκο Γερασιμίδη.

Τέλος δόθηκαν και τα Πιστοποιητικά Εκπαίδευσης στους καθηγητές, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως η   Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), οι πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, η πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς και η χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, εξήρε την πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας τη σημασία που έχει οι καθηγητές να είναι γνώστες των βασικών πρώτων βοηθειών που πιθανά να χρειαστεί να προσφέρουν, ενώ πρόσθεσε πως η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σαν στόχο την αναβάθμιση των χώρων εκγύμνασης των μαθητών στα σχολεία με μια σειρά παρεμβάσεων.

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μας προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει και η οποία αφορά όχι μόνο την αναβάθμιση των γυμναστηρίων των σχολείων του Δήμου μας αλλά και την ενίσχυσή τους με απινιδωτές. Φυσικά και ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και γι’ αυτό η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό προκείμενοι οι καθηγητές μας να εφοδιαστούν με γνώσεις πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι όταν ενώνουμε δυνάμεις έχουμε αποτελέσματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Θ. Μπέγκας.

«Είναι ευχή όλων μας να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Η τοποθέτηση των απινιδωτών και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων όμως γίνεται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιο πιθανό συμβάν», επισήμανε από την πλευρά της η κ.Β. Τσίλη η οποία ευχαρίστησε τόσο τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον σεμινάριο όσο  και το Τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για την εθελοντική του συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενώ ευχήθηκε τέλος κι άλλοι εκπαιδευτικοί να ενδιαφερθούν και να εφοδιαστούν με γνώσεις πρώτων βοηθειών.

«Εμείς, σαν σχολική επιτροπή, βάζουμε στόχους και χαίρομαι που σήμερα ένας απ’ αυτούς υλοποιείται. Ένας πολύ σημαντικός στόχος που δεν είναι άλλος από το να καλύψουμε την ασφάλεια μαθητών και αθλητών που χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων μας», υπογράμμισε η κ.Β. Τσίλη

Τέλος τόσο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Μιχάλης Ράπτης, όσο και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Γερασιμίδης, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στη συνεργασία που υπάρχει σε θέματα εκπαίδευσης με το Δήμο Ιωαννιτών καλώντας ταυτόχρονα την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες δράσεις.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments