Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2018, προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Η έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού και Ισολογισμού του έτους 2018 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού για το 2018, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών στοιχείων της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, υπάρχει πλεόνασμα ύψους 75.000€ περίπου:

– Τα έσοδα ανήλθαν σε 667.513,61 €

– Τα έξοδα ανήλθαν σε 592.064,49 €

Οι εν λόγω οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018, από την οποία τεκμαίρεται η καθ’ όλα χρηστή διαχείριση της παρούσας διοίκησης.

Ο απολογισμός του προέδρου

Σε αναλυτικότατο απολογισμό των πεπραγμένων της παρούσας διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, προέβη κατά την έγκριση του απολογισμού – ισολογισμού 2018, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Μήτσης.

Έχοντας συμπληρώσει για την τρέχουσα επιμελητηριακή θητεία, έναν ολόκληρο χρόνο και πλέον, συνεργατικής διοίκησης από τις παρατάξεις «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» και «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο (Γιάννης Μήτσης)», ο κ. Μήτσης κατά την ομιλία του, αποτίμησε ως πολύ θετικό το στίγμα αυτής της συνεργασίας, ενώ δεν παρέλειψε να στιγματίσει σε αρκετά σημεία της τοποθέτησής του, τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, την οποία χαρακτήρισε «εμμονική», «εμπαθή» και «καταστροφική» για την πρόοδο των επιμελητηριακών θεμάτων. Για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν συνεισέφερε ούτε κατ’ ελάχιστον με προτάσεις στα θέματα που μας απασχόλησαν και είναι χαρακτηριστικό αυτό που μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κανείς, αν ανατρέξει στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, πως δηλαδή για τις μισές περίπου από τις 12 συνολικά συνεδριάσεις του σώματος, τον εν λόγω συνάδελφο απασχόλησε μόνο ένα θέμα, μόνο μια καταγγελία και στόχος του ήμουν πάντα εγώ, ασχέτως αν η ουσία της καταγγελίας δε με αφορούσε…».

Προκάλεσε στη συνέχεια ο κ. Μήτσης, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, να αποδείξει με στοιχεία το βάσιμο των καταγγελιών που κάνει εδώ και ένα χρόνο σε βάρος του Προέδρου, διαφορετικά, απαίτησε ο κ. Μήτσης, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, επειδή επί ένα χρόνο, το μόνο που κάνει, είναι να συκοφαντεί και να σπιλώνει τους αντιπάλους του.

Οι δράσεις της διοίκησης

«Κόντρα σε μια αρνητική ως προς τα πάντα αντιπολίτευση, εκτός μοναδικών εξαιρέσεων, κάναμε να μοιάζει πολύ πυκνός αυτός ο πρώτος χρόνος της θητείας μας, γιατί παραγάγαμε ένα σημαντικό έργο, αφήσαμε το στίγμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων παντού, προσπαθήσαμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο πλευρό του συναδέλφου – επιχειρηματία και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτσης.

Ανέφερε την επιχειρούμενη αλλαγή στις σχέσεις επιχειρήσεων – Επιμελητηρίου, με δράσεις, όπως η τακτική ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου μέσω newsletter και η διενέργεια έρευνας μέσω ερωτηματολογίου, για τα ενδιαφέροντα και τα αιτήματα των επιχειρήσεων. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, πάνω στη λογική των απαντήσεων επί του ερωτηματολογίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μήτσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για θέματα όπως το φυσικό αέριο, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οι οδικές συνδέσεις κτλ. αλλά και θέματα που προέκυψαν το διάστημα αυτό, όπως οι μονάδες βιομάζας στη ΒΙΠΕ, το έργο της Λεωφόρου Νιάρχου, οι διαβουλεύσεις του Δήμου Ιωαννιτών για παρεμβάσεις όπως το ΣΒΑΚ, το σχέδιο ΠΔ Λίμνης κτλ., στις οποίες συμμετείχε με άποψη το Επιμελητήριο.

Η πολιτική «εξωστρέφειας» με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σε εμπορικές εκθέσεις και η συμπλήρωση των υποδομών ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, με το Γραφείο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών, είναι επιπλέον κομμάτια του απολογισμού του Προέδρου, ο οποίος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τη βούληση προώθησης της ανέγερσης νέου επιμελητηριακού μεγάρου.

Τέλος, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα μέλη του, με αντικείμενο χρηματοδοτικά προγράμματα και αλλαγές της νομοθεσίας που αφορούν διάφορα επαγγέλματα, όπως πρόσφατα, των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments