Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Αποσύρει επίσημα την υποψηφιότητα του ο Λεπέν

Αποσύρει επίσημα την υποψηφιότητα του ο Λεπέν

Η πολιτική οικογενειακή κόντρα των Λεπέν μετά από μια εβδομάδα έλαβε τέλος.

lepen

Τέλος στην οικογενειακή διαμάχη στους κόλπους των Γάλλων ακροδεξιών φαίνεται να δίνει ο Ζαν-Μαρί Λεπέν. Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Το οικογενειακό σίριαλ Λεπέν κράτησε μία εβδομάδα, με δηλώσεις σοφά ζυγιασμένες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το μεγάλο σασπένς το Σαββατοκύριακο για το αν θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Ζαν-ΜαρίΛεπέν στην περιφέρεια των νοτιοανατολικών Άλπεων -την περιοχή που έχει πρωτεύουσα τη Μασσαλία- στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές για την ανώτατη βαθμίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πρόκειται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Για χρόνια η περιοχή αυτή είναι ξεκάθαρα το εκλογικό προπύργιο του Λεπέν, όπου διατηρεί ακόμη μεγάλο δίκτυο πιστών ψηφοφόρων.

Κέρδισε πόντους η Μαρίν Λεπέν

Τελικά, τη Δευτέρα το πρωί ο Λεπέν μίλησε μέσω ραδιοφώνου, δηλώνοντας ότι αποσύρεται μεν, αλλά ζητώντας να τον αντικαταστήσει η 24χρονη εγγονή του, Μαριόν. Οι δεσμοί παππού και εγγονής είναι στενοί. Μάλιστα η Μαριόν Λεπέν έχει δώσει δείγματα ότι βρίσκεται ιδεολογικά πιο κοντά στον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου σε σύγκριση με την κόρη του και επικεφαλής του κόμματος, Μαρίν Λεπέν.

Η δήλωσή του ερμηνεύτηκε και σαν προϋπόθεση για να σταματήσει τις φραστικές εξάρσεις, αλλά και ως προσπάθεια να αναχαιτίσει κάθε άλλο επίδοξο υποψήφιο. Έτσι, υπάρχουν ελπίδες η πολύ σημαντική περιοχή της Μασσαλίας να παραμείνει στην οικογένεια και κάτω από τον έλεγχο του ιδίου του Ζαν-Μαρί Λεπέν έως ότου και η Μαριόν κάνει τη δική της επανάσταση κατά του «πατριάρχη».

Από την όλη αναστάτωση, τελικά, μοιάζει να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Ακόμη και η Μαρίν Λεπέν, η οποία κέρδισε πόντους στην προσπάθειά της να διευρύνει το φάσμα των ψηφοφόρων της, πείθοντας όσους θέλουν να το πιστέψουν ότι πράγματι έχει απομακρυνθεί από τις ιδεολογικές ακρότητες του πατέρα της.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments