Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από την Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας

Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από την Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας

lae

Η Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας, πρώτα απ’ όλα θέλει να ευχαριστήσει τους Πρεβεζάνους και τις Πρεβεζάνες που την τίμησαν με τη ψήφο τους.

Οι αιφνιδιαστικές εκλογές της 20 Σεπτέμβρη πέτυχαν το στόχο τους: τη σταθεροποίηση του νέου πολιτικού σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής του ομάδας, που είναι η πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ και η πλήρης υποταγή στη θέληση των δανειστών. Ένας πολιτικός στόχος που καθιστά πλέον τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, ένα κόμμα της νεοφιλελεύθερης κεντροαριστεράς, το ικανότερο από τα κόμματα της ολιγαρχίας να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά σχέδια δανειστών και ΕΕ στη χώρα μας. Στα απόνερα αυτής της πολιτικής, βλέπουμε να ενισχύεται το φασιστικό φαινόμενο της ΧΑ, αλλά και απολίτικες συμπεριφορές μερίδας του εκλογικού σώματος.

Η αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας, η πρωτοφανής αποχή για τα εκλογικά χρονικά της χώρας, αλλά και η καθήλωση των ποσοστών της ευρύτερης Αριστεράς, καταδεικνύουν την, προσωρινή, υποχώρηση των λαϊκών θέσεων, και την επικράτηση των σχεδίων της ολιγαρχίας. Όμως αυτή η υποχώρηση θα είναι προσωρινή, τόσο γιατί η εφαρμογή του νέου βάρβαρου μνημονίου, αλλά και η ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος μέσα στην πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που αυτό προβλέπει, θα δημιουργήσει εκείνη την αναγκαία συσπείρωση για την οικοδόμηση ενός μαζικού μετώπου ρήξης και ανατροπής.

Η Λαϊκή Ενότητα δεσμεύεται να εργαστεί, με όλες της τις δυνάμες, αταλάντευτα στην κατεύθυνση αυτή.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments