Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Απόφαση Ολομέλειας μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών

Απόφαση Ολομέλειας μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων:

Η Ολομέλεια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ιωαννιτών συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα των επικείμενων δημοτικών εκλογών και επισημαίνει τα παρακάτω:

  1. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε με μια σειρά θεσμικές παρεμβάσεις στη Τ.Α. και κυρίως με την ψήφιση του Κλεισθένη Ι καθώς και η στήριξη της Τ.Α. μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων (Φιλόδημος κλπ), μέσω της κοινωφελούς εργασίας μέσω των μόνιμων προσλήψεων στην Τ.Α., μέσω της παραχώρησης δημόσιων χώρων στους Δήμους κλπ, διαμορφώνουν ένα εντελώς νέο τοπίο στη αυτοδιοίκηση.
  2. Στο νέο αυτό τοπίο, που συμπίπτει με τη έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, η διοίκηση του Δήμου απομακρύνεται από το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, ανοίγονται νέες δυνατότητες συμμετοχής και κυρίως ανοίγονται νέες δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών σε τοπικό επίπεδο .
  3. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου παρά ορισμένες θετικές προσπάθειες, συνολικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δύσκολης αυτής φάσης. Στάθηκε με σκεπτικισμό πατώντας σε δυο βάρκες απέναντι στις μεγάλες θεσμικές τομές, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις δυνατότητες που δόθηκαν συνολικά από την κυβέρνηση στη περίοδο αυτή, δεν άλλαξε προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της πόλης την καθημερινότητα, δεν έδωσε νέα πνοή στα Γιάννενα.
  4. Η παράταξή μας «Γιάννενα – Πολίτες για την ανατροπή» με επικεφαλής τον σ.  Λάζαρο Νάτση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν σε όλη αυτή την περίοδο να στηρίξει  τις θεσμικές τομές, αλλά και να σταθεί όσο γίνεται πιο κοντά στα προβλήματα της πόλης και των πολιτών και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.
  5. Στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να σφραγιστεί με προοδευτικό δημοκρατικό περιεχόμενο η επόμενη διοίκηση του Δήμου. Η απόφασή μας είναι να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το πλατύ μέτωπο που θα εγγυηθεί αυτή την προοπτική και να αναζητήσουμε σε ισότιμη βάση τις κρίσιμες προγραμματικές συγκλίσεις που μπορούν να δώσουν μια νέα προοπτική στα Γιάννενα.
  6. Στη βάση των παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την παράταξη «Γιάννενα – Πολίτες για την ανατροπή» να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μια διαδικασία την οποία να στηρίξουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ,  η παράταξη να ανασυγκροτήσει και να διευρύνει τις δυνάμεις της και με την ανασύνθεση  της γραμματείας της να αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του μετώπου απευθυνόμενη σε παρατάξεις και πρόσωπα που ενστερνίζονται μια προοδευτική δημοκρατική προοπτική για τα Γιάννενα.
  7. Η τελική επιλογή του σχήματος το οποίο θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφωθεί μετά από την ολοκλήρωση των παραπάνω πρωτοβουλιών.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments