Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Από κόμβος ατυχημάτων πρότυπο ασφαλείας

Από κόμβος ατυχημάτων πρότυπο ασφαλείας

Νέα παρέμβαση στην περιοχή της Εφύρας που αναβαθμίζει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών

Το προηγούμενο διάστημα, η δημοτική μας αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει μια σημαντική παρέμβαση στη διασταύρωση των οδών Εφύρας και Βελουχιώτη με την κατασκευή κυκλικού κόμβου και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μια παρέμβαση που στόχο είχε την άρση της επικινδυνότητας σ’ ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του αστικού οδικού δικτύου.

Δεν σταματάει όμως εκεί, καθώς χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε με τον ανάδοχο, που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία, τη σύμβαση για μια ακόμα σημαντική παρέμβαση, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, και αφορά στη δεύτερη φάση των εργασιών αναβάθμισης του οδικού δικτύου της συγκεκριμένης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της οδού Εφύρας, στην οποία κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα.

Έτσι, στη νέα εργολαβία που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Ιωαννιτών, περιλαμβάνονται εργασίες απομάκρυνσης του φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος και ακολούθως πλήρης ανακατασκευή του, αντικατάσταση πλακοστρώσεων και κρασπέδων στα πεζοδρόμια, καθώς και οριζόντια σήμανση των οδών.

Η σημαντικότερη όμως παρέμβαση είναι η δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη συμβολή των οδών Καπετάν Κλειδή, Καπετάν Χασιώτη και Καπετάν Λεπενιώτη.

Ο κόμβος έχει συνολική διάμετρο 20.00 μ. Προβλέπονται πεζοδρόμια επαρκούς πλάτους, άνω του 1,65 μ καθώς και μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 5,50 μ. Τέλος  προβλέπεται η κατασκευή κυκλικής νησίδας διαμέτρου 8.00 μ., εκ των οποίων περιμετρικά τα 2.00 μ. υποβαθμίζονται για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις αυτές σε συνδυασμό με έργα που θα γίνουν στην περιοχή Δροσιάς Πεντέλης Τσιφλικοπουλου, υλοποιώντας την πράξη εφαρμογής που δημοπρατήθηκε από τη δημοτική μας αρχή και είναι στη φάση της εκπόνησης, έρχονται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι βίωναν για χρόνια την εγκατάλειψη.

«Ολοκληρώσαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη παρέμβαση στην περιοχή της Εφύρας. Σε μια περιοχή όπου είχαν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα. Δε σταματάμε όμως εδώ. Άμεσα προχωράμε στη δεύτερη φάση τη παρέμβασής μας στην περιοχή αυτή με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών μας. Με σοβαρότητα και προγραμματισμό ο Δήμος θα ολοκληρώσει ένα ακόμα σημαντικό έργο που έχει ανάγκη η πόλη. Είμαι σίγουρος ότι μετά το τέλος του έργου η περιοχή δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή διέρχονται από αυτή. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments