Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο:ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο:ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

Zikos Marmara

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Σε ανακοίνωση της παράταξης της Περιφέρειας Ηπείρου, Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο για την σύσκψη που διοργανώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στα Γιάννενα αναφέρονται τα εξής:”Την Πέμπτη το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε μια ενωτική και αγωνιστική σύσκεψη-συζήτηση μετά από κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς, παρατάξεις και πολίτες της περιοχής μας, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι των Δήμων Ζαγορίου, Ζίτσας και Πωγωνίου με την επιτροπή αγώνα που έχουν συγκροτήσει, ενάντια στα σχέδια για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι τα σχέδια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά θα ωφελήσουν μόνο τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου.

Επιπρόσθετα τα σχέδια αυτά:

  • Αλλάζουν ριζικά το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας οδηγώντας σε υποβάθμιση και μαρασμό οικονομικούς τομείς, όπως τον τουρισμό, την αγροτοκτηνοτροφία, τη μελισσοκομία κλπ. Τομείς στους οποίους οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν επενδύσει το μέλλον τους.
  • Οδηγούν σε καταστροφή και ερημοποίηση μεγάλες εκτάσεις, υποβαθμίζοντας το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και της ποιότητας ζωής, αλλά και την υποβάθμιση της υπεραξίας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Εισάγουν την περιοχή μας στο κάδρο επικίνδυνων ανταγωνισμών μεταξύ των πολυεθνικών για την εξασφάλιση των κερδών τους. Οι ανταγωνισμοί αυτοί θα οδηγήσουν σε ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες την περιοχή μας με μοναδικούς ωφελημένους τις Πολυεθνικές των Πετρελαίων και των Τραπεζών που κρύβονται πίσω τους.

Στη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη της ενημέρωσης των κατοίκων για τις συνέπειες των σχεδίων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, καθώς επίσης και η συγκρότηση ενός ενωτικού αγωνιστικού κινήματος αντίδρασης των κατοίκων με σκοπό:

  1. Να πιεστούν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων των περιοχών «έρευνας και εξόρυξης» να ανακαλέσουν τις άδειες που έχουν εκχώρηση στις πολυεθνικές εταιρείες.
  2. Να έρθει το θέμα τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών και να πάρουν τα όργανα αυτά καθαρή θέση.
  3. Να συγκροτηθεί ένα πλειοψηφικό ενωτικό αγωνιστικό κίνημα ώστε η πολυεθνική εταιρεία να μην μπορεί να σταθεί πουθενά στην περιοχή μας.”

 (Στη φωτογραφία ο Νίκος Ζήκος Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο)

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments