Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αρχίζει την Κυριακή το «SOUNDTROPE FESTIVAL 2019»–Α.Παπαδόπουλος:Παρουσίαση με συνέπεια, πολιτιστικών δρώμενων τέχνης, κάθε μορφής

Αρχίζει την Κυριακή το «SOUNDTROPE FESTIVAL 2019»–Α.Παπαδόπουλος:Παρουσίαση με συνέπεια, πολιτιστικών δρώμενων τέχνης, κάθε μορφής

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Τον στόχο των διοργανωτών  για «παρουσίαση με συνέπεια πολιτιστικών δρώμενων τέχνης ,κάθε μορφής» κατέθεσε ο Αντώνης Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ότι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή την έναρξη , Κυριακή 20 Οκτωβρίου του «SOUNDTROPE FESTIVAL 2019».Υπογράμμισε πως η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ είναι βασισμένη και αφιερώνεται στην έννοια και στη σημασία της λέξης ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ενώ ανέδειξε και το γεγονός πως  για πρώτη φορά φέτος θα ξεκινήσει μία νέα ενότητα στο φεστιβάλ με τίτλο Hand In Hand φιλοξενώντας εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις από καλλιτέχνες με αναπηρία αλλά και εκθέσεις φωτογραφίας από άτομα με προβλήματα όρασης πλαισιωμένοι από παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, εικαστικούς αλλά και φωτογράφους.

Ακούστε ΕΔΩ την συνέντευξη και διαβάστε τα ονόματα των καλλιτεχνών και ενδιαφέροντα στοιχεία για το Φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

MICHAEL GIRA & NORMAN WESTBERG (SWANS) / MICK HARVEY & J.P. SHILO w./ STEVE SHELLEY & GLENN LEWIS / DREW MCDOWALL (COIL) / ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ /                                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ /  MMMΔ /  MAY ROOSEVELT /  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24 / ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ /  THEODORE /  JEF MAARAWI /                                   JACK HEART & THE LOVE GHOSTS /  LIP FORENSICS /  DANAI NIELSEN /  DISKOTEKKEN /  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ /  RENDEECE / TUMBLE WEED /                    BLUES PEOPLE / ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ LARRY BIRD /  ELEPHANT/ USHALA /  TRANS NEPTUNIAN OBJECTS /  ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΝΤΙΝΑΣ / PETROS FUZZHEAD / ΩΧΤΟΜΗΔΕΝ /  NOISY P / ARIANNA GAZCA / JOHANNES CHRISTOPHER GERARD / MICHELLE GRASSO / MARCUS GRYSCZOK / SASHA IHNATOVICH / BURAK KUM / SONIA LI /MICHAEL LYONS / DIANA POPUTDENES RUZSA / FRUZSINA SPITZER /                                      ΚΩΣΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ /  ΊΡΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

Το Soundtrope Festival διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πολύ μουσική, εικαστικά, video art,  φωτογραφία, φιλμ, σύγχρονο χορό, και σεμινάρια.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μακράς διάρκειας με αρκετές πολιτιστικές δράσεις σε κάθε σημείο της πόλης και η φετινή διοργάνωση αποτελεί την καλύτερη έκδοση του, καθώς θα φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες από Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ είναι βασισμένη και αφιερώνεται στην έννοια και στη σημασία της λέξης ΣΕΒΑΣΜΟΣ με κύριο χαρακτηριστικό την πολυμορφία αλλά και το έντονο στοιχείο της διαφορετικότητας.

Σίγουρα αξίζει να σταθούμε και να αναφερθούμε λεπτομερώς στο μουσικό line up της φετινής διοργάνωσης καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ποικιλομορφία αλλά και το ευρύ φάσμα που καλύπτει, καθώς ξεκινά από την πλούσια παραδοσιακή μουσική της χώρας μας και φθάνει μέχρι την σύγχρονη ηλεκτρονική και πειραματική μουσική φιλοξενώντας σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

H αυλαία της φετινής διοργάνωσης του Soundtrope Festival ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο και με μια συναυλία σταθμό για το φεστιβάλ καθώς την Κυριακή 20 Οκτωβρίου φιλοξενεί δύο σπουδαίους καλλιτέχνες, ο λόγος για τους μοναδικούς Michael Gira και Norman Westberg ιδρυτικά και ενεργά μέλη των θρυλικών Swans , στο πλαίσιο των συναυλιών τους στην Ευρώπη κάνουν στάση στο Soundtrope Festival εγκαινιάζοντας έτσι τη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό και ιστορικό κτίριο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων μετατρέποντας έτσι τη βραδιά σε μία συγκλονιστική και μοναδική εμπειρία για τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει επίσης να σταθούμε στην επίσκεψη, του αγαπημένου στο ελληνικό κοινό, Mick Harvey στο Soundtrope Festival καθώς αποτελεί έναν εκ των κύριων προσκεκλημένων του φεστιβάλ.

Ο Αυστραλός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής, Mick Harvey, ιδιαίτερα γνωστός για την μακρά πορεία του στους Nick Cave and the Bad Seeds αλλά και για την μόνιμη συνεργασία του με την εξίσου εξαιρετική PJ Harvey, έρχεται στο Soundtrope Festival πλαισιωμένος από ένα σύνολο εξαίρετων μουσικών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μοναδική double bill συναυλία καθώς επί σκηνής την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα συμπράξουν στο πλευρό του Mick Harvey οι σπουδαίοι J.P Shilo γνωστός από τη θητεία του στους Hungry Ghosts παρέα με τους Steve Shelley ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Sonic Youth καθώς επίσης και ο Αυστραλός Glenn Lewis.

Ένα supergroup και μία μοναδική βραδιά στη φετινή διοργάνωση του Soundtrope Festival.

Σπουδαία στιγμή της φετινής διοργάνωσης θα είναι και η εμφάνιση του μοναδικού Drew McDowall (COIL) την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, όπου θα παρουσιάσει live τον εμβληματικό δίσκο των COIL, Time Machines.

Ο Drew McDowall έχοντας τον ρόλο του συνθέτη – ενορχηστρωτή, remixer – παραγωγού  καθώς επίσης και τον ρόλο του performer μετράει 40 και πλέον χρόνια πλούσιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας, έχοντας χαρίσει σπουδαίες στιγμές στη παγκόσμια μουσική πραγματικότητα και η εμφάνισή του στο Soundtrope Festival θα αποτελέσει μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για του θεατές.

Βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και η φιλοξενία των σπουδαίων Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Soundtrope Festival όπου θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 παλιά και νέα τραγούδια από τις δισκογραφικές κυκλοφορίες τους Ανάσες Των Λύκων και το Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ και καινούργιες διασκευές ρεμπέτικων, λαϊκών και ροκ τραγουδιών με όσο θόρυβο χρειάζεται.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα ξεκινήσει μία νέα ενότητα στο φεστιβάλ με τίτλο Hand In Hand φιλοξενώντας εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις από καλλιτέχνες με αναπηρία αλλά και εκθέσεις φωτογραφίας από άτομα με προβλήματα όρασης πλαισιωμένοι από παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, εικαστικούς αλλά και φωτογράφους.

Η συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες αλλά και για όσους έρθουν να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες εκθέσεις.

Aξιοσημείωτο της φετινής διοργάνωσης του φεστιβάλ είναι η έναρξη συνεργασίας του Soundtrope Festival με το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας PHOTOMETRIA , όπου θα φιλοξενηθούν εξαιρετικοί καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό και τα δύο φεστιβάλ θα επιμεληθούν από κοινού οπτικοακουστικές παραστάσεις σε όμορφα και ιστορικά κτίρια της πόλης.

Τέλος η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019 με την συναυλία του μοναδικού ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ, ενός σπουδαίου μουσικού και έναν εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ  www.soundtrope.com

 

 

// SOUNDTROPE FESTIVAL 2019 //

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments