Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αυλαία για το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά στην Πλατανούσα

Αυλαία για το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά στην Πλατανούσα

Με την εμβληματική αντιπολεμική ταινία «Platoon»πέφτει η αυλαία για το 9ο Φεστιβάλ θερινού σινεμά του Συλλόγου Προσηλιωτών. Μια από τις πιο σκληρές ταινίες για τον πόλεμο του Βιετνάμ, σε σκηνοθεσία του Όλιβερ Στόουν, βετεράνου του πολέμου και ενός από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς σκηνοθέτες. Το ερχόμενο Σάββατο 24/8, λίγο μετά της 21:00, στην πλατεία της Πλατανούσας, θα στηθεί η μεγάλη κινηματογραφική οθόνη του Φεστιβάλ.

Η ταινία παραγωγής του 1986 έχει σπουδαίες ερμηνείες, με τους Γουίλεμ Νταφόε και Τομ Μπέρετζερ αμφότερους υποψήφιους για Όσκαρ. Στα νεανικά τους κινηματογραφικά βήματα  ο ήρωας της ταινίας Τσάρλι Σιν αλλά και ο άγνωστος μέχρι τότε Τζόνι Ντεπ.

Ο Όλιβερ Στόουν, στην καλύτερη ίσως στιγμή του, πιάνει το θέμα του Βιετνάμ από μια άλλη οπτική γωνία, αποδομώντας τη μυθολογία του κάθε πολέμου ως ελκυστική περιπέτεια. Δεν υπάρχουν πραγματικές μάχες, ο εχθρός είναι πάντα μια αόρατη απειλή που ελλοχεύει προς κάθε κατεύθυνση μέσα στη ζούγκλα, η «περιπέτεια» αφορά πορείες σε δύσβατα μέρη, ζέστη, υγρασία, κουνούπια, βροχή, μια διαρκή σήψη κι εξοντωτική αναμονή. Και προ πάντων, μια σταδιακή αποκτήνωση των στρατιωτών που εθισμένοι στον φόβο και την αγανάκτηση, μπορούν να σκοτώσουν σε φάση στιγμιαίου πανικού και αμάχους, αλλά και σε νηφάλιες στιγμές να εξοντωθούν μεταξύ τους αν ένα ραπόρτο ρισκάρει τη θητεία τους. Είναι περισσότερο ένα αντιηρωικό οδοιπορικό αυτογνωσίας του ήρωα, Τσάρλι Σιν, μέσα σε έναν πόλεμο χωρίς νόημα, που περιέχει προσωπικές εμπειρίες του Στόουν.

Με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Βορείου Τζουμέρκων, για ακόμη μια φορά η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους και όλες να αποχαιρετήσουμε τον Αύγουστο κάτω από τον έναστρο Τζουμερκιώτικο ουρανό στην αυλαία του 9ου Φεστιβάλ θερινού σινεμά.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments