Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αύριο η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες»

Αύριο η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες»

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» θα προβληθεί σε πρώτη παγκόσμια, σε εκδήλωση που οργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Ισραηλική Κοινότητα Ιωαννίνων.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την πολυκύμαντη ιστορία της Ρωμανιώτικης Κοινότητας και μετά τα Γιάννενα θα ακολουθήσουν προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις.

Η ταινία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης ενώ έχει επιλεγεί να προβληθεί στα Φεστιβάλ Αιγαίου και Χανίων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Executive Director του Business Unit Cosmote TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, ο κ. Ραφαήλ Μωυσής, που πρωτοστάτησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, και o Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, κ. Μάκης Μάτσας.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ρωμανιώτικους ύμνους και τραγούδια με τους Σάκη Νεγρίν, κιθάρα, επεξεργασία, Βίκυ Κυριακίδη, φλάουτο, Μάρκο Μπατίνο, τραγούδι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει  αύριο Σάββατο, στις 8:30 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments