Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Αύριο  η 2η Πανελλήνια Συνάντηση στα Γιάννενα, για σύνολα και ορχήστρες κιθάρας

Αύριο  η 2η Πανελλήνια Συνάντηση στα Γιάννενα, για σύνολα και ορχήστρες κιθάρας

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2017Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα “Β. Πυρσινέλλας”, ο σύλλογος “Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων – Η Πασσαρών”, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δήμο Ζίτσας, διοργανώνει τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας για τα Ιωάννινα.Στη Συνάντηση θα πάρουν μέρος έξι διαφορετικά Σύνολα – Ορχήστρες Κιθάρας από έξι αντίστοιχες πόλεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τα 140 άτομα.
Ο σύλλογός  ευχαριστεί τους χορηγούς που συνεισέφεραν στη διοργάνωση, ήτοι: “Βίκος” Φυσικό Μεταλλικό Νερό και “Βίκος” Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά, Κοτόπουλα “Πίνδος”, Ζαχαροπλαστεία “Μάντζιος”, Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. “Auto Test”, Σ.Καζνέσης & Π.Νάκας- Κατασκευές Αλουμινίου, “Γλυκιά Αρτογεύση”- Β.Παπαδιαμάντη, “ZOINOS WINERY”- Ζίτσα, Φαρμακείο Χ.Γιαννούλη και το χορηγό επικοινωνίας Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Στη συνέχεια, πέραν του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου, παρουσιάζονται εν συντομία τα Σύνολα και οι Ορχήστρες Κιθάρας της φετινής διοργάνωσης, 

Σύνολο Kιθαριστών “GuitÃriston” Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

“GuitÃriston” Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από τον Ιωάννη Ζορπίδη. Απαρτίζεται από μουσικούς όλων των επιπέδων, αφού η συμμετοχή στο σύνολο είναι ελεύθερη και ανοιχτή προς κάθε μαθητή του σχολείου. Φυσική συνέπεια είναι η αποχώρηση των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων μελών του μετά το πέρας της σχολικής τους θητείας, αλλά και ο εμπλουτισμός του σχήματος με νέα μέλη, τα οποία διαμορφώνουν αποφασιστικά τον πυρήνα της αμιγώς κιθαριστικής αυτής ορχήστρας.
Το GuitÃriston συμμετείχε στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων, στην 5η και 6η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Μαθητικών Ορχηστρών Κιθάρας στην Κοζάνη, καθώς και στη συναυλία ορχηστρών κιθάρας του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στη Βέροια.
Το “GuitÃriston” ερμηνεύει αποκλειστικά πρωτότυπες διασκευές του υπεύθυνου καθηγητή και εκ πεποιθήσεως εμφανίζεται επί σκηνής χωρίς τη διεύθυνση μαέστρου.
Διδασκαλία-επιμέλεια συνόλου: Ιωάννης Ζορπίδης

Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου “SEMPRE VIVA”

Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου ‘Sempre Viva”

Η ‘Sempre Viva’ είναι μια ορχήστρα από σαράντα τρεις συνολικά κιθαρίστες, εκ των οποίων οι οχτώ είναι επαγγελματίες καθηγητές-τριες και οι υπόλοιποι παιδιά, μικροί φιλόδοξοι κιθαριστές, που έχει έδρα τον Βόλο, του Νομού Μαγνησίας. Σφραγίδα για τη γέννηση του συνόλου, αποτέλεσε το όνομα ‘sempre viva’ ενός όμορφου σπάνιου λουλουδιού, μιας και συλλέγεται σε δύο μόνο περιοχές στην Ελλάδα. Η ιδιότητά του να μη μαραίνεται στο χρόνο είναι αυτή που το καθιστά άξιο προσοχής.
Η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου “Sempre Viva” έχει σημειώσει εμφανίσεις και διακρίσεις σε συναυλίες, όπως μεταξύ άλλων, σε Βόλο, Γιανιτσά, Πήλιο, Σκόπελο, καθώς και αρκετές συμμετοχές σε Φεστιβάλ και Πανελλήνιες Συναντήσεις Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας, όπως σε Βέροια, Λάρισα, Σύρο, Καστοριά, Κοζάνη, Ιωάννινα κ.ά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό, αλλά και η δράση του έχει φιλανθρωπικούς σκοπούς. Καρπός της ορχήστρας αποτέλεσε ένα σύνολο από μαθητές κιθαρίστες με υπεύθυνη διδασκαλίας την Ευαγγελία Γούσια, το οποίο διακρίθηκε πολλές φορές για τις παρουσιάσεις του.

Διδασκαλία & Διεύθυνση: Γούσια Ευαγγελία

Σύνολο Κιθάρας “FirePlay” και Μικρή Ορχήστρα Κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

“FirePlay” Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

Το Σύνολο Κιθάρας “FirePlay”
Ο Φρειδερίκος Σοπέν άφησε πίσω του τούτο το λόγο: «τίποτα δεν είναι ωραιότερο από μια κιθάρα, εκτός ίσως αν εξαιρέσουμε τις δύο», Προσθέτοντας μερικές ακόμη, δημιουργήθηκε το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης τον Δεκέμβριο του 2011, με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ωδείου, κ. Γ. Τζούκα. Αποτελείται από μαθητές την Κατωτέρας και Μέσης τάξης της κιθάρας του ωδείου, σε συνεργασία με την τάξη κιθάρας του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου κ. Γιώργου Γεωργούλα και Μιχάλη Βαλασάκη. Το Σύνολο εμφανίστηκε σε αρκετές Συναντήσεις Κιθαριστικών Συνόλων σε Κοζάνη, Βέροια Λάρισα, καθώς και σε εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς της Κοζάνης.

Μικρή Ορχήστρα Κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

Η μικρή ορχήστρα κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2013. Αποτελείται από σπουδαστές κιθάρας, που βρίσκονται στα πρώτα τους μουσικά βήματα. Η ομαδική μουσική δημιουργία , η όξυνση των μουσικών αντανακλαστικών, η ικανοποίηση ενός άρτιου αποτελέσματος, υπήρξαν καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά οι λόγοι ύπαρξης του μουσικού αυτού συνόλου.
Διδασκαλία-Διεύθυνση Συνόλων: Ελένη Τσιλιπάκου

Κιθαριστικό Σύνολο Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Κιθαριστικό Σύνολο Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Το Σύνολο δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και αποτελείται κατά πλειοψηφία από σπουδαστές της κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ηλικίας 13 έως 17 ετών. Στο ρεπερτόριό του υπάρχουν κομμάτια κλασικά, παραδοσιακά, κινηματογράφου κ.α. ελλήνων και ξένων συνθετών με στόχο την εξερεύνηση των δυνατοτήτων αυτού του θαυμάσιου οργάνου, την γνωριμία με εξαίρετες μελωδίες και πάνω απ’ όλα την απόκτηση της κοινής μουσικής συνείδησης μέσα στην ομάδα. Έχοντας παράλληλα ως επιθυμία τη γνωριμία τους με ηχοχρώματα διαφορετικά από αυτά της κιθάρας, κατά καιρούς συνεργάζονται με σπουδαστές άλλων οργάνων, δουλεύοντας πάνω ένα ρεπερτόριο διασκευασμένο κατάλληλα για την καλλιτεχνική τους ανάπτυξη.

Στο σύντομο χρόνο λειτουργίας του έχει πάρει μέρος αρκετές φορές σε Πανελλήνιες Συναντήσεις Ορχηστρών-Συνόλων Κιθάρας Βέροιας, Κοζάνης, Λάρισας, Βόλου και Ιωαννίνων.
Διεύθυνση, διδασκαλία και ενορχήστρωση: Νάνση Χατζή.
 

Κιθαριστικό Σύνολο Ωδειου “Πολυρυθμία” Πρέβεζας

Κιθαριστικό Σύνολο Ωδείου “Πολυρυθμία” Πρέβεζας
Το κιθαριστικό σύνολο του Ωδείου είναι ένα ευμετάβλητο σχήμα στο οποίο συμμετέχουν οι σπουδαστές της κιθάρας από το επίπεδο της κατωτέρας σχολής και πάνω΄
Ενίοτε πλαισιώνεται και από άλλα οργανα.
Εκτός από τις εκδηλώσεις του ωδείου όπου εμφανίζεται, κατά καιρούς συμμετείχε σε συναυλίες στο Αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης, στην Αρχαία Ελέα, στις Ημέρες Μουσικής Πρέβεζας στην Πανελληνια συναντηση κιθαριστικών συνόλων (Ιωάννινα2016) και άλλες εκδηλώσεις
Το σύνολο ετοιμάζει ο κιθαριστής Νίκος Ρώσσος

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments