Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Αύριο Κυριακή – 21/08 – στη μία το μεσημέρι σας περιμένω να ανταμώσουμε ξανά γύρω από τη «Μουσική Κερασιά», με την Εβίτα Θεοχάρη. Συντονιστείτε… Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – 98, 7 – ή www.dimotikoradiofono.gr

Αύριο Κυριακή – 21/08 – στη μία το μεσημέρι σας περιμένω να ανταμώσουμε ξανά γύρω από τη «Μουσική Κερασιά», με την Εβίτα Θεοχάρη. Συντονιστείτε… Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – 98, 7 – ή www.dimotikoradiofono.gr

PosterSymposio2016-page-001Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο, εβδομαδιαίο μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά». Στο χοροστάσι της καρδιάς μας όλοι μαζί παρέα ταξιδεύουμε στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά για μία ώρα…

Πλούσια η μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα ήθη και τα έθιμα, για τα οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων μας!

Συντονιστείτε, λοιπόν, …κάθε Κυριακή στη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Μας ακούτε και από την ιστοσελίδα: www.dimotikoradiofono.gr.

Αύριο Κυριακή21/08 – εκλεκτός προσκεκλημένος της εκπομπής είναι ο διεθνούς φήμης Ηπειρώτης γλύπτης, κύριος Θεόδωρος Παπαγιάννης.  Υπηρέτησε ως καθηγητής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών για πολλά χρόνια και με το πλούσιο καλλιτεχνικό του έργο πραγματοποίησε πληθώρα εκθέσεων και έλαβε πολλές διακρίσεις. Η μεγάλη του αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, το χωριό Ελληνικό Ιωαννίνων, τον ώθησε το 2009 στην ίδρυση εκεί του Μουσείου του, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».  Τα χνάρια των μεγάλων Ηπειρωτών Ευεργετών ακολούθησε και ο ίδιος παραχωρώντας αφιλοκερδώς όλα τα έργα του που βρίσκονται στο Μουσείο και διοργανώνοντας, από το 2010 έως σήμερα,  τα Συμπόσια Γλυπτικής. Για ένα μήνα περίπου, από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κος Παπαγιάννης και οι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, που προσκαλεί, φιλοτεχνούν έργα τέχνης τα οποία τοποθετούνται στο χωριό. Κοιτίδα του πολιτισμού το Ελληνικό με πρωτεργάτη τον ακούραστο δάσκαλο Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Αύριο, λοιπόν, στη μία το μεσημέρι, παράλληλα με το άκουσμα των δημοτικών τραγουδιών ο κος Θεόδωρος Παπαγιάννης μας μιλά για τα παιδικά του βιώματα στο χωριό, που επηρέασαν έντονα την καλλιτεχνική πορεία. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ίδιος: «Αυτά τα βιώματα και οι εμπειρίες και ό, τι έχει συσσωρευτεί πάνω τους στα υπόλοιπα χρόνια της παιδείας μας είναι σα φύτρα τα οποία βγαίνουν ανάμεσα σε πέτρες, δεν τα σταματάει τίποτα…». Η συζήτησή μας επικεντρώνεται γύρω από το Μουσείο του στο Ελληνικό και φυσικά το 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής, που ξεκίνησε αυτές τις μέρες, συγκεκριμένα την Παρασκευή 19/08 και θα διαρκέσει μέχρι 10/9.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο, αλλά και για το 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής, μπορείτε να αναζητήσετε στις εξής ιστοσελίδες:  www.mcap.gr, theodoros-papagiannis.gr , όπως και στη σελίδα του Μουσείου στο facebookThe “Theodoros Papagiannis” Museum of Contemporary Art .

Πολλά θα μάθετε και θα ακούσετε…

Για αυτό… 

Συντονιστείτε… Κυριακή 21 Αυγούστου, στη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της εκπομπής – αφιερώματα, συνεντεύξεις – , τα πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – … για να διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την μουσική μας παράδοση και φυσικά… για να ακούτε πολύ Ελληνική Δημοτική Μουσική… κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, στείλετε το γραπτό σας μήνυμα στη σελίδα της εκπομπής στο facebook με τα σχόλια και τις προτάσεις για την εκπομπή! Διαβάζω όλα τα μηνύματα και ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια!

Υ.Γ. Το συνημμένο αρχείο είναι η αφίσα του 7ου Συμποσίου Γλυπτικής. 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments