Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Αύριο στη 13:00, “Μουσική Κερασιά” με την Εβίτα Θεοχάρη! Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98,7 & www.dimotikoradiofono.gr).

Αύριο στη 13:00, “Μουσική Κερασιά” με την Εβίτα Θεοχάρη! Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98,7 & www.dimotikoradiofono.gr).

Από: Εβίτα Θεοχάρη

Κάθε Κυριακή, 13:00 – 14:00,

σας καλωσορίζω στο εβδομαδιαίο μουσικό μας αντάμωμα…

στο χοροστάσι της καρδιάς μας… 

γύρω από τη «Μουσική Κερασιά,

Παλιά δημοτικά τραγούδια,

αλλά και νέες δημιουργίες… στα χνάρια των προηγούμενων,

όπως και διασκευές δημοτικών τραγουδιών

είναι τα μελωδικά κεράσματα αυτής της εκπομπής…

… μιας εκπομπής μουσικής και λόγου

με λαογραφικό – ενθογραφικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε …

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων  στους 98, 7 στα fm– 

και διαδικτυακά στο: www.dimotikoradiofono.gr 

Στην επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής είναι η Εβίτα Θεοχάρη!

 

Στην αυριανή εκπομπή, Κυριακή (17.02.2019), φιλοξενώ στην εκπομπή τον κο. Σπυρίδωνα Ευσταθίου, συγγραφέα του βιβλίου: “Λόγοι” για τις μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του βορείου Έβρου. Πρόκειται για ένα συγγραφικό πόνημα, που αποτελεί αντικείμενο του επιστημονικού κλάδου της τοπικής ιστορίας και ακολουθεί μία διεπιστημονική προσέγγιση.”Η προφορική παράδοση της εξ Ηπείρου καταγωγής όλων ή μέρους των κατοίκων, κοινά έθιμα, τραγούδια και χορευτικά μοτίβα, δισύλαββα όμοια επίθετα, οικογενειακά κειμήλια και τοπικά μνημεία κτλ.”, κατά τον κο Ευσταθίου, αποτέλεσαν πολύτιμο υλικό για την πορεία της έρευνας, αποδεικνύοντας τις μεγάλες και ποικίλες ομοιότητες στις δύο περιοχές. Η επιστημονική αυτή έρευνα δεν τελειώνει με τη συγγραφή του βιβλίου, όπως είπε ο συνομιλητής μου, καθώς συνεχώς προστίθενται νέα στοιχεία. Η εργασία αυτή θα συνεχίσει, στο επίπεδο του διδακτορικού, όπου πλέον ο κος Ευσταθίου, ως υποψήφιος διδάκτορας, θα διευρύνει τα όρια της έρευνας σε ολόκληρη τη Θράκη.

Επίσης, στη διάρκεια της εκπομπής, ο κος Ευσταθίου, ως πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Β. Έβρου και Φίλων “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”, παρουσιάζει τις διάφορες πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου. Το ερχόμενο Καλοκαίρι, 9 – 17 Ιουνίου 2019, ο Σύλλογος “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” με αφορμή την ανάληψη πραγματοποίησης του 15ου Ανταμώματος Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης  (16 Ιουνίου), θα πραγματοποιήσει στην Ορεστιάδα πληθώρα εκδηλώσεων με τον τίτλο “Θράκη – Ήπειρος, Ακρίτες Πολιτισμού”. Αυτές, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν θρησκευτικές εκδηλώσεις, έκθεση παραδοσιακών αυθεντικών φορεσιών, έκθεση φωτογραφιών εποχής, ομιλίες σε θέματα κοινών πολιτιστικών στοιχείων, παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι, παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι κ.ά.

Ο κος Ευσταθίου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όποιο Σύλλογο επιθυμεί να παρευρεθεί στο Αντάμωμα, να έρθει σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Συλλόγου (Σύλλογος Ηπειρωτών Β. Έβρου και Φίλων “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”).

Συντονιστείτε…

με τραγούδια από τη Θράκη!

 

 Αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook: 

Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη

Περιμένω τα γραπτά σας μηνύματα με τα σχόλια και τις προτάσεις για την εκπομπή, καθώς και αφιερώσεις σε αγαπημένα σας πρόσωπα!

Εκεί ενημερώνεστε για τα νέα της εκπομπής, τις πολιτιστικές δράσεις, που λαβαίνουν χώρα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια –, διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη χορευτική παράδοση, τον ελληνικό πολιτισμό γενικότερα…

και φυσικά… ακούτε παραδοσιακή μουσική!

 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments