Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Α.Δήμα (Εργαζόμενη ΑμεΑ)- Εύχομαι να μην ισχύει..

Α.Δήμα (Εργαζόμενη ΑμεΑ)- Εύχομαι να μην ισχύει..

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Το “συχνό φαινόμενο” , χώρος στάθμευσης για ΑμεΑ στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο ,στην πλατεία Ομήρου , να καταλαμβάνεται από αυτοκίνητα που δεν είναι ατόμων με αναπηρία ,κατήγγειλε η Αθηνά Δήμα εργαζόμενη ΑμεΑ , σε παρέμβασή  της (Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Η σχετική επιστολή της είναι η ακόλουθη:

Εύχομαι να μην ισχύει….
Είμαι  εργαζόμενη ΑμεΑ στο 1ο ειδικό  δημοτικό σχολείο της πλατείας Ομήρου και είναι συχνό φαινόμενο το αναπηρικό πάρκινγκ του σχολείου που βρίσκεται επί της οδό Σουλίου, να είναι  πιασμένο από αυτοκίνητα που δεν είναι αναπηρικά.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να αφαιρούν από το  1ο ειδικό δημοτικό σχολείο, αλλά και από εμένα προσωπικά ως ΑμεΑ,  την πρόσβαση στο αναπηρικό πάρκινγκ.
Όποτε αντιλαμβάνομαι να έχει συμβεί η κατάληψη του αναπηρικού πάρκινγκ κάνω την χρήση του δικαιώματός μου ή του καθήκοντός μου και την τροχαία να εφαρμόσει το νόμο.  Με την σειρά της η τροχαία ως οφείλει εφαρμόζει το νόμο.
Κάτι που συνέβη και σήμερα 19 Νοέμβρη, μόνο που σήμερα η συμπεριφορά των οργάνων της τροχαίας με εξέπληξαν δυσάρεστα.  Όπως μου μετέφεραν 2 σχολικοί τροχονόμοι και 3 συνάδελφοι, ο τροχονόμος  Α) δεν εφάρμοσε το νόμο, δηλαδή δεν έκοψε  κλήση  στο παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο  Β) απαίτησε να μην ξαναπάρω τηλέφωνο στο 100 γιατί  τους ενοχλώ από την εργασία τους.  Κατά τα μεταφερόμενα από τους παρόντες , όπως δήλωσε ο τροχονόμος,  η τροχαία δεν μπορεί κόβει  κλήσεις στους συμπολίτες στο συγκεκριμένο πάρκινγκ,  γιατί  δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις.  Γ)  Τέλος μου μεταφέρθηκε η πληροφορία πως στο συγκεκριμένο πάρκινγκ  οι κλήσεις σβήνονται, ως αποτέλεσμα της απουσίας  διαγραμμίσεων.
Εύχομαι και ελπίζω: Α) Ο τροχονόμος να έκοψε την κλήση όπως όφειλε, και να μην ισχύει η πληροφορία για το σβήσιμο των κλήσεων στο συγκεκριμένο πάρκινγκ.
Β) Αν και υπάρχουν 5 μαρτυρίες, ελπίζω  οι αγαπητοί  συνάδελφοι και οι σχολικοί τροχονόμοι να κατάλαβαν λάθος ή ο τροχονόμος κάτι άλλο να ήθελε να πει .
Γ)  Αν  όμως  η δήλωση του τροχονόμου ισχύει  τότε πρόκειται για μια ξεκάθαρα ρατσιστική συμπεριφορά στο πρόσωπο μου, γιατί δεν μου αναγνωρίζει το δικαίωμα του πολίτη , καθώς μου αφαιρεί το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση.  Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μου δυσκολεύει , για να μην πω, να μου απαγορεύει , το δικαίωμα της πρόσβασης στην εργασία μου…,  μήπως θέλει η αστυνομία να με πηγαίνει στην εργασία μου;
Δ) Το ζήτημα των διαγραμμίσεων δεν με αφορά, δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι καθήκον του δήμου να τις κάνει, σε συνεργασία με όλες τις δομές της πολιτείας. Είναι καθήκον της αστυνομίας να ενημερώνει το Δήμο όπου δεν υπάρχουν.  Δεν είναι καθήκον των πολιτών να γίνονται ενδιάμεσοι ανάμεσα στις υπηρεσίες της πολιτείας, στο βαθμό που θέλουμε να έχουμε μια ευνοούμενη πολιτεία.  Παρόλα αυτά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Δήμο συνάντησα μια αδιάφορη και αποκρουστική στάση του στυλ: δεν μας ενδιαφέρει…..
Ως πολίτης, ως συμπολίτης , ως ΑμεΑ δεν μπορώ να πληρώνω τις συνέπειες της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού της διοίκησης του  Δήμου , των υπηρεσιών του Δήμου,  και της αστυνομίας. Ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι πως με κάθε έννομο τρόπο θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!
ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΑ  Λογοθεραπεύτρια  στο Α΄ Ειδικό Σχολείο – ΑμεΑ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments