Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Α.Μαυράκος(Πρόεδρος εργαζόμενων Αποκεντρωμένης Διοίκησης)-Αισθανόμαστε δικαιωμένοι

Α.Μαυράκος(Πρόεδρος εργαζόμενων Αποκεντρωμένης Διοίκησης)-Αισθανόμαστε δικαιωμένοι

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ως “θετική εξέλιξη” και “δικαίωση των απόψεων του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δ.Μακεδονίας” ,χαρακτήρισε ο Αντώνης Μαυράκος ,πρόεδρος του Συλλόγου, σε συνέντευξή του(ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων την ακύρωση αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου “την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις διοικητικές προσφυγές που είχαν καταθέσει δύο συναδέλφισσες,  ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, εφαρμόζοντας ως όφειλε το νομοθετικό πλαίσιο, ακύρωσε τις αποφάσεις της Απ.Δ.Ηπ.-Δ.Μ. που αφορούσαν μεταθέσεις και αλλαγές των ανωτέρω συναδέλφων, δικαιώνοντάς τους και επαναφέροντας τη νομιμότητα στην Απ.Δ.Ηπ.-Δ.Μ.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, ως Δ.Σ. αισθανόμαστε δικαιωμένοι και τούτο διότι από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε και θέσαμε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση που είναι:

  • Η πλήρης και τεκμηριωμένη αιτιολόγηση κάθε αλλαγής θέσης των εργαζομένων.
  • Η εφαρμογή του αρ. 30 του ν. 4369/2016 περί μη αλλαγής προϊσταμένων ως ότου ολοκληρωθούν οι κρίσεις.
  • Το μη ορθό διοικητικά και ταυτόχρονα άδικο των αποφάσεων ανάκλησης νόμιμων τοποθετήσεων πριν από κάθε αλλαγή.

Θεωρώντας δεδομένο ότι οι αποφάσεις ακύρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών θα εφαρμοστούν άμεσα, ως οφείλει να πράξει η Διοίκηση,

ζητάμε την άμεση και πλήρη εφαρμογή του σκεπτικού τους σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις της Απ.Δ.Ηπ.Δ.Μ. που αφορούν το σύνολο των συναδέλφων και όχι μόνο των δύο προαναφερθέντων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλούμε όλους τους συναδέλφους παράλληλα με την αγωνιστική επαγρύπνηση να ακολουθήσουν και το δρόμο της Διοικητικής προσφυγής στον Υπουργό Εσωτερικών, δηλώνοντάς τους ότι θα μας βρουν, όπως μέχρι σήμερα, αρωγούς προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να επανέλθει η νομιμότητα στις υπηρεσίες μας.  “

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments