Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ 1-5

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ 1-5

Την ομάδα Γυναικών της Νίκης Προαστίου από την Πάτρα αντιμετώπισε η Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο. Ανατολής σε έναν αγώνα που παρακολούθησε μεγάλο πλήθος φιλάθλων. Παρά την καλή απόδοση των κοριτσιών της Ανατολής που βελτιώνονται αγώνα με τον αγώνα, το σκορ πήγε στο 1-5. Ας σημειωθεί πως η ομάδα των Ιωαννίνων αποτελείται από αθλήτριες με μέσο όρο ηλικίας τα 14,5 έτη.

Και οι δυο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με πολλές απουσίες. Η ομάδα της Ανατολής Ιωαννίνων είχε πολλές αθλήτριες να ταλαιπωρούνται με ίωση αλλά και σε σχολικές υποχρεώσεις, έχοντας μόνο δυο αλλαγές στον πάγκο. Ενδεικτικό του γρίφου που έπρεπε να λύσει ο Χάρης Πανταζής ήταν πως την εστία υπερασπίστηκε η δεύτερη τερματοφύλακας της ομάδας και η πρώτη έπαιξε ως σέντερ φορ στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Νίκης είχε επίσης ελλείψεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αρκετών έμπειρων αθλητριών της.

Το πρώτο ημίχρονο άνοιξε ιδανικά για την ομάδα της Πάτρας με την Κυριάκου να σκοράρει σε εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή της Σύρμα κάνοντας το 0-1 στο 3′ λεπτό. Τα νεαρά κορίτσια των Ιωαννίνων ανέβηκαν και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έχοντας μάλιστα κάποιες καλές ευκαιρίες για ισοφάριση.

Στο 25ο λεπτό, η δραστήρια αθλήτρια των Ιωαννίνων Αιμιλία Δασκάλου, σε επέλαση της λίγο μετά τη σέντρα, συγκρούστηκε με αντίπαλη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον αστράγαλο και να μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου έως τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, οι δραστήριες παίκτριες της Νίκης απείλησαν αρκετές φορές την εστία της Ανατολής, σκοράροντας το δεύτερό τους τέρμα πάλι με την πολύ καλή Κυριάκου στο 40′.

Με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου η 13χρονη αθλήτρια της Ανατολής Ελένη Μπολιεράκη αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αποχώρησε. Στη θέση της μπήκε η βασική τερματοφύλακας της ομάδας Σοφία Κοσμά, ερχόμενη από τον πάγκο, παίρνοντας τη θέση της σέντερ φορ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αιμιλία Δασκάλου έσφιξε τα δόντια και συνέχισε για να βοηθήσει την ομάδα της. Και παρά το γεγονός πως ταλαιπωρούνταν από τον αστράγαλό της, σε μια από τις γνωστές της φέτος επελάσεις, πέρασε τη μισή άμυνα της ομάδας της Πάτρας, βρέθηκε τετ α τετ με την αντίπαλη τερματοφύλακα και με όμορφο πλασέ μείωσε το σκορ για την ομάδα των Ιωαννίνων στο 1-2.

Το παιχνίδι πήρε όμορφο ρυθμό με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο στο 65′ η Αιμιλία Δασκάλου αποχώρησε τελικά από το παιχνίδι δίνοντας τη θέση της στη Χριστίνα Ευθυμιάδη.

Όσο περνούσε η ώρα τα νεαρά κορίτσια της Ανατολής κουράζονταν με αποτέλεσμα οι αθλήτριες της Νίκης να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Στο 70′ σκόραρε η συνήθης ύποπτη για την ομάδα της Πάτρας Έρδα. Στο 78′ σκόραρε η Κόκορου και στο 80′ η Έρδα σφράγισε το σκορ με το δεύτερό της τέρμα.

Στο τέλος του αγώνα οι αθλήτριες των δυο ομάδων συνεχάρησαν η μια την άλλη για τον όμορφο αγώνα και την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα στο γήπεδο δίνοντας μαθήματα ήθους και σεβασμού.

Με την αποχώρηση, οι γονείς των κοριτσιών της Ανατολής, έψησαν σουβλάκια και κέρασαν τους θεατές και τους φιλοξενούμενους για το καλό της Αποκριάς!

Επόμενος αγώνας για τις αθλήτριες της Ανατολής είναι την Κυριακή 17-03 εντός έδρας, με την πρωτοπόρο ομάδα των Λύκων Αιγιαλείας Αχαΐας. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο Γήπεδο Ανατολής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Χάρης Πανταζής): Σύρμα Βιβιάννα, Καλαμπακιώτη Σοφία, Πάνου Χριστίνα, Μπούρη Ελπίδα , Μπολιεράκη Ελένη (45 Κοσμά Σοφία), Πριλίγκου Ισαβέλα, Δασκάλου Αιμιλία (65 Ευθυμιάδη Χριστίνα), Σπηλιά Αναστασία , Καϊτατζή Μόνικα, Φώτη Κατερίνα, Χαραλαμποπούλου Φωτεινή.

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ (Κάκκος Δημήτριος): Τσαπαλού Α, Αθανασίου Α, Καΐπη Μ, Πετροπούλου Α, Βιλιάρδου Ε, Πετσίνη Β, Ασημάκη Σ, Κούζιου Α, Σπανού Ρ, Έρδα Α, Κυριακού Π, Κόκορου Ι, Κακαβέτσου Μ, Ματθαίου Ε, Κουτσουδάκη Μ, Ασημακοπούλου Ι, Παπαγεωργίου Σ, Ζαφειροπούλου Π.

Διαιτητές της αναμέτρησης: Αθανασίου Χαράλαμπος, Μάνος Δημήτριος, Παπαδημητρίου Δονάτος του Σύνδεσμου Άρτας.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

  • Α.Ο. Ανατολής – Νίκη Προαστίου: 1-5 (Δασκάλου – 2*Κυριάκου, 2*Έρδα, Κόκορου)
  • Πανλευκάδιος – Ατρόμητος Ζαρουχλέικων: 0-2 (Μέρτη, Λαζανά)
  • Λύκοι Αιγιαλείας – Κεραυνός Θεσπρωτικού (10-03-2019)

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments