Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Βιβλιοπαρουσίαση :Χρίστος Θ. Λίγδας- Έχει τρικυμία απόψε στο βυθό των ψυχών μας

Βιβλιοπαρουσίαση :Χρίστος Θ. Λίγδας- Έχει τρικυμία απόψε στο βυθό των ψυχών μας

λιγδαςΑπό:Γιώργος Γκόντζος-Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 και ώρα 8 μ.μ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το βιβλίο του Χρίστου Θ. ΛίγδαΈχει τρικυμία απόψε στο βυθό των ψυχών μας (εκδόσεις Καμπύλη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Λέλα Ζήκου και η εκπαιδευτικός Ρένα Τριανταφύλλου. Ποιήματα διαβάζει ο ηθοποιός Γιώργος Νάκος.

Στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρεται:

«Δεν είμαι ποιητής, δεν έχω καν ιδέα από τα διάφορα ποιητικά ρεύματα, ούτε ιδέα για τους ποιητές.

Εγώ απλώς ταξιδεύω σε κόσμους του ονείρου, σε κόσμους δικούς μου. Το μόνο μέσο επαφής αυτού του κόσμου με τον πραγματικό (ψεύτικο) κόσμο είναι το γράψιμο». Χρίστος Λίγδας.

Η Ελένη Φράγκα, προλογίζοντας τα ποιήματα, αναφέρει σχετικά με τον Χρίστο Λίγδα:

«Ο Χρίστος ήταν πολύπλευρος, δεν είχε μόνο μια παρουσία. Ήταν ένα ελεύθερο πνεύμα που ποτέ δεν συμβιβάστηκε…

Αγαπούσε την μουσική τόσο ώστε να την θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του…

Η μουσική σαν ήχος και η μουσική σαν στίχος. Ζούσε μέσα σε αυτόν το συνδυασμό. Μπορούσε με τις ώρες να σου εξηγεί τα λόγια ενός τραγουδιού, όπως μπορούσε επίσης με έναν μαγικό τρόπο να παίρνει από πάνω σου τις έγνοιες, την θλίψη, τα νεύρα και με μια ματιά ή μια λέξη να σε ξαλαφρώνει τελείως και να σε κάνει να χαμογελάς.

Αγαπούσε τη ζωή, αγαπούσε τους ανθρώπους, αγαπούσε την αγάπη την ίδια. Την αγάπη αυτή που σαν μικρή θεά την λάτρευε και την δίδασκε.

Μια μεγάλη καρδιά, αυτό ήταν ο Χρίστος. Που χώραγε μέσα όλο τον κόσμο, ακόμη και κείνους που δεν είχαν καρδιά. Ένας άνθρωπος μοναδικά πανέμορφος».

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments