Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ: ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ-Το Σάββατο  στο Πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πρέβεζας

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ: ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ-Το Σάββατο  στο Πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πρέβεζας

μετροπολιταν όπεραΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με την όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ιδομενέας» συνεχίζονται το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 7 το απόγευμα οι απευθείας  μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν όπερα στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας Πρόκειται για την όπερα του Μότσαρτ που μας μεταφέρει στη μινωική Κρήτη μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, για να αφηγηθεί τον αρχαιοελληνικό μύθο της επιστροφής του βασιλιά Ιδομενέα στην πατρίδα του. Η υπόθεση του έργου οικοδομείται γύρω από την περίπλοκη σχέση του πατέρα (Ιδομενέα) και του γιου του (Ιδαμάνθη), η οποία δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο αφού ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιάδας και της Ηλέκτρας.

Η κλασική σκηνοθεσία του Jean-Pierre Ponnelle που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, παρουσιάζει τον Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Elza van den Heever ως Ηλέκτρα, τη Nadine Sierra ως Ιλιάδα, την Alice Coote ως Ιδάμανθη και τον Alan Opie ως Αρβάκη.

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους μαζί με τα διαλείμματα διαρκεί περίπου 4 ώρες
Οι προβολές από τη ΜΕΤ πραγματοποιούνται για άλλη μια χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ (και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο [email protected]

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments