Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ)-Ερώτηση για παροχή αυτόνομης δυνατότητας σε ανέργους – φιλοξενούμενους προς ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ)-Ερώτηση για παροχή αυτόνομης δυνατότητας σε ανέργους – φιλοξενούμενους προς ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

v.tsirkasΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την παροχή αυτόνομης δυνατότητας σε ανέργους – φιλοξενούμενους προς ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.).

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θεσπίστηκε ως ουσιαστική προνοιακή ενίσχυση στο πλαίσιο εφαρμογής δημόσιων πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού η Κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει οικονομικά τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά, να διασυνδέσει τους ανθρώπους τους με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και να τους συνδέσει με την αγορά εργασίας, καθώς το 10% των άνεργων δικαιούχων θα εντάσσεται σε προγράμματα απασχόλησης.

Επιπλέον το Κ.Ε.Α. είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής, κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νοικοκυριά, όσο και σε άτομα που διαβιούν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα ήταν εύλογο να παρέχεται η δυνατότητα σε άνεργους, οι οποίοι φιλοξενούνται σε νοικοκυριά, να υποβάλλουν αυτοτελώς τη σχετική προβλεπόμενη αίτηση, στη βάση των κριτηρίων που θεσπίζει ο νόμος.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από την αρμόδια Υπουργό να ενεργήσει, ώστε να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, παρέχοντας τη δυνατότητα ειδικά σε ορισμένες ευπαθείς κατηγορίες ανέργων – φιλοξενουμένων, να μπορούν να υποβάλλουν αυτοτελώς αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments