Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ) -Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ) -Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

DSC_9115Από:Γιώργος Γκόντζος

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού – Ακτινιδίου – Ελιάς και Μανταρινιού, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Βασίλης Τσίρκας.  Ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας για τον Δήμο αλλά και την περιοχή που έχει ως στόχο, αφενός τη διασύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή και αφετέρου την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, αλλά και εκτός αυτής.

Στην ομιλία του ο Βασίλης Τσίρκας, κατά την έναρξη των εκδηλώσεων την Παρασκευή (27/11), υπογράμμισε: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρέπει να ανοίξουμε δρόμους, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Και το δρόμο αυτόν, του Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς πρέπει να τον διανύσουμε με αποφασιστικότητα, για να πετύχουμε αποτελέσματα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Η Αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό και το αποδεικνύει με την ανάδειξη και την αναβάθμιση της γιορτής αυτής.

Σε αυτό το πλαίσιο κάθε προσπάθεια σήμερα να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να θέσουμε σε ξεχωριστή θέση τον προγραμματισμό για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι σημαντική. Για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση της αγροτικής μας παραγωγής, που μπορεί να αναδειχτεί σε καθοριστικό εργαλείο για την έξοδο από την κρίση, σε κινητήρια δύναμη για μια δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος πρώτα και κύρια των ανθρώπων που εμπλέκονται στην αγροτική παραγωγή.

Για εμάς ο αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία ενός καινούριου, βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου. Η Άρτα, ως κατεξοχήν αγροτική περιοχή, έχει απόλυτη ανάγκη την άμεση και συνεχή στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας αλλά και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Αποτελεί προτεραιότητά μας να εφαρμοστούν καλές πρακτικές και νέες τεχνολογίες, ώστε η νέα γενιά να εμπλακεί με τον αγροτικό τομέα με τρόπο δημιουργικό και αποτελεσματικό. Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δώσουμε εφόδια, προοπτική και κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη γη».

Τέλος, ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, την επόμενη ημέρα (28/11) παρευρέθηκε στα «Ψαροπλιά» στην έκθεση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς της περιοχής και μαγειρικής τοπικών συνταγών από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τη συμμετοχή σπουδαστών μαγειρικής.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments