Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γίνεται “Ψηφιακό” το Ζαγόρι- Δωρεάν ιντερνετ για τους κατοίκους

Γίνεται “Ψηφιακό” το Ζαγόρι- Δωρεάν ιντερνετ για τους κατοίκους

Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Ζαγορίου εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020 με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πρόκειται για το έργο «Εφαρμογές βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών και της λειτουργίας του Δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 164.984,48 €, το οποίο προτάθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ζαγορίου στο πλαίσιο της Δράσης «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από τους Ο.Τ.Α.

Το Τεχνικό Δελτίο του έργου, που είχε συνταχθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου (τεχνική υπηρεσία Δήμου Ζαγορίου) με την συμβολή του πρώην αντιδημάρχου Άγγελου Αρμένη, είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης64/2018 της Περιφέρειας Ηπείρου και είχε προεγκριθεί με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, ως σύμφωνο με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, με αρχικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 188.604,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με την υλοποίηση του έργου, εκτός των άλλων για την οργάνωση των υπηρεσιών και τον «ψηφιακό» Δήμο, θα ολοκληρωθεί πλήρως και το ασύρματο δίκτυο για παροχή δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Ζαγορίου, αφού θα συμπληρώσει την μεγάλη παρέμβαση που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία.

Την περασμένη άνοιξη είχαμε ολοκληρώσει ως Δημοτική Αρχή την εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δωρεάν παροχή ασύρματου ίντερνετ στα χωριά του Δήμου μας (με τουλάχιστον σε ένα σημείο κάθε χωριού ή  και περισσότερα σε άλλα),  με ένα σχετικά μικρό κόστος της τάξης των 30.000 €. Τα σημεία εκπομπής τροφοδοτούνται από την ενσύρματη ζεύξη του έργου οπτικών ινών RURAL-ΟΤΕ που ολοκληρώθηκε ήδη στο Δήμο Ζαγορίου. Πατώντας στη συσκευή τους οι χρήστες το όνομα σύνδεσης «Dimos Zagoriou» μπορούν να αξιοποιούν αυτή τη δωρεάν υπηρεσία που είναι αναγκαία, πλέον, για τους περισσότερους.

Αυτό είναι μόνον ένα από τα πολλά έργα που προώθησε προς χρηματοδότηση η παράταξή μας «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου» ως Δημοτική Αρχή  και η σταδιακή υλοποίησή τους θα βελτιώσει τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Ζαγόρι.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments