Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Γαλλία: Oργή για τη ρατσιστική επίθεση κατά της υπουργού Δικαιοσύνης

Γαλλία: Oργή για τη ρατσιστική επίθεση κατά της υπουργού Δικαιοσύνης

«Στην πολιτική συζήτηση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποκύπτουμε στην ασέβεια, στη χυδαιότητα»

tobira22

Την οργή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς προκάλεσε η νέα, αήθης ρατσιστική επίθεση σε βάρος της υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας, Κριστιάν Τομπιρά.

«Θέλω να εκφράσω, και το είπαμε και στο υπουργικό συμβούλιο, για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή μας, την οργή μας για τις ρατσιστικές, αντισημιτικές, ομοφοβικές, σεξιστικές δηλώσεις τις οποίες βλέπουμε να διαδίδονται με πολύ εύκολο τρόπο. Την αγανάκτησή μας και την οργή μας για τις δηλώσεις σχετικά με την Κριστιάν Τομπιρά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βαλς.

Ο Ολάντ σημείωσε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι αυτές οι επιθέσεις είναι «αχαρακτήριστες», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ. «Στην πολιτική συζήτηση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποκύπτουμε στην ασέβεια, στη χυδαιότητα», πρόσθεσε.

Η Ιζαμπέλ Γκινό, που ανήκει στο κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) πρώτη αντιδήμαρχος άνευ χαρτοφυλακίου του Ζουβισί-σιρ-Όρζ, ένα προάστιο του Παρισιού, εξέφρασε στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης την αποδοκιμασία της για την πολιτική που ακολουθεί η Τομπιρά.

Μια κάτοικος της περιοχής της ανέβασε στον ιστότοπο έναν σύνδεσμο εναντίον της υπουργού Δικαιοσύνης και το σχόλιο: «13.000 κλοπές, 2.000 επιθέσεις και 200 βιασμοί την ημέρα και το άδειασμα των φυλακών θα ξεκινήσει…». Η Γκινό σχολίασε από κάτω: «Είναι αξιοθρήνητο να έχουμε μια τέτοια υπουργό Δικαιοσύνης. Κατάγεται από το Καγιέν, εκεί όπου υπήρχαν τα κάτεργα, ας επιστρέψει εκεί με δεδομένο ότι πάντα απεχθανόταν τη Γαλλία».

«Αρκετά. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αγανάκτηση. Θα πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία χρόνια, ίσως ακόμη περισσότερο αυτούς τους τελευταίους μήνες, ξεπεράστηκαν τα όρια», υπογράμμισε ο Βαλς.

Ο πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελί ζήτησε να επιβληθούν «κυρώσεις» εναντίον της Ιζαμπέλ Γκινό, η οποία επιτέθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον της Τομπιρά, «επειδή είναι μαύρη». «Δεν είναι δυνατόν ένα δημοκρατικό κόμμα να δεχθεί κάτι τέτοιο, οπότε περιμένω τι θα πει ο Νικολά Σαρκοζί (πρόεδρος του UMP) για το θέμα», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις εναντίον της επιθέσεις από τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, η Τομπιρά απάντησε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει «επειδή είναι απλώς θλιβερό». «Δεν έχει σημασία. Είναι τόσο συχνό», πρόσθεσε.

Η Τομπιρά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος ρατσιστικών σχολίων, καθώς πέρυσι ο ακροδεξιός πολιτικός Ολιβιέ Μπιρλάτς, είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Twitter τη φωτογραφία μαϊμούς πάνω σε ποδήλατο, απαντώντας σε προηγούμενη ανάρτηση η οποία αφορούσε την υπουργό Δικαιοσύνης, που συνηθίζει να μετακινείται με ποδήλατο.

Αυτή του η ανάρτηση επέφερε τη διαγραφή του από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments