Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γενική συνέλευση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Γενική συνέλευση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ την Παρασκευή 8 Φλεβάρη και ώρα 7 το απόγευμα στην Στοά Σάρκα, Αίθουσα Περιφέρειας,  2ος Όροφος

Θέματα Γενικής Συνέλευσης:

  1. Σχεδιασμός δράσης μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.
  2. Έγκριση της διακήρυξης της παράταξης για τις Δημοτικές Εκλογές.
  3. Έγκριση των πρώτων υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο.

Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες

Στην Εκλογική μάχη των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου σύσσωμο το αστικό μπλοκ εξουσίας με κέντρο τον Σύριζα επιδιώκει την ευρεία συναίνεση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων  για την υποταγή στους στόχους και τις αποφάσεις κυβέρνησης και «κουαρτέτου».

Έχοντας μετατρέψει τους δήμους μέσω ενός ασφυκτικού νομοθετικού πλαισίου (Κλεισθένης Ι) σε ένα παρακλάδι του κεντρικού κράτους επιδιώκουν να «πειθαρχήσουν» την εργαζόμενη πλειοψηφία στις απαιτήσεις και τους σχεδιασμούς των συμφερόντων της Ε.Ε και του ντόπιου κεφαλαίου.

Στο όνομα των «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» οι δήμοι καλούνται να γίνουν φοροεισπράκτορες σε βάρος των εργαζομένων, καλούνται να εκποιούν δημόσια περιουσία και να εκχωρούν αρμοδιότητες στην λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα λεγόμενα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα) έρχονται να εξυπηρετήσουν αυτήν ακριβώς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους επιχειρηματίες.

Οι εργασιακές σχέσεις μέσω των πεντάμηνων και οχτάμηνων συμβάσεων, γίνονται πλέον μόνιμη πρακτική και συνιστούν ουσιαστικά ανακύκλωση της ανεργίας.

Ταυτόχρονα θεσμοθετούν σε μόνιμη βάση αμοιβές φτώχειας και εξαθλίωσης.

Επιδίωξή μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση βασιζόμενοι στη δύναμη που έχει ο ενωτικός αγώνας της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων και της νεολαίας.

Συγκροτούμε ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο και ταυτόχρονα δυναμώνουμε το αντικαπιταλιστικό κίνημα γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι υπεύθυνος για την κακοδαιμονία των εργαζομένων σήμερα είναι η μικρή μειοψηφία των καπιταλιστών που καρπώνεται τον πλούτο της κοινωνίας και ότι η ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας περνά μέσα από την ανατροπή αυτής της κατάστασης και το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των εργαζομένων.

Κόντρα στην απελπισία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια προτάσσουμε τη συλλογική πάλη, την αξιοπρέπεια και το δίκαιο του αγώνα μας. Για την πραγματική λαϊκή αυτοδιοίκηση! Για την κοινωνία των αναγκών μας! Για να πιάσουν οι αγώνες μας τόπο! Για να νικήσουμε!

 

Γιάννενα, 4/2/2019

Η Γραμματεία της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments