Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Γεωργία Σ. Σκοπούλη -Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους. Εκδόσεις ΟΑΣΙΣ – Βιβλιοπαρουσίαση

Γεωργία Σ. Σκοπούλη -Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους. Εκδόσεις ΟΑΣΙΣ – Βιβλιοπαρουσίαση

26-1Από:Γιώργος Γκόντζος–Tο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις ΟΑΣΙΣ παρουσιάζουν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», το βιβλίο της Γεωργίας Σ. ΣκοπούληΑυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Διονύσης Δρόσος, Καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Φιλόλογος, πρώην Σχολική Σύμβουλος Βούλα Σκαμνέλου και η συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Δανάη Τζίμα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βούλα Σκαμνέλου.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ: «H Γεωργία Σκοπούλη παρουσιάζει τη ζωή 23 γυναικών που μετανάστευσαν από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες προς την Ελλάδα. Γυναίκες από 30 ως 67 ετών, γυναίκες πονεμένες, ατσαλωμένες, με τη δική τους μόρφωση και κουλτούρα, διηγούνται τις ζωές τους. Οι ιστορίες που έχει συλλέξει η δημοσιογράφος Γεωργία Σκοπούλη είναι ενδιαφέρουσες γιατί μέσα από την απλότητα και την αμεσότητά τους μας φέρνουν σε επαφή με όσα κρύβονται πίσω από κάθε λογής στερεότυπα. Η Ιρίνα, η Βανέσα, η Νόρα, η Ντουμπράβσκα, η Μπεάτα και οι υπόλοιπες μας βοηθούν να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον εθνικό καθρέφτη».

Η Γεωργία Σ. Σκοπούλη γεννήθηκε το 1950 στην Πεδινή Ιωαννίνων, όπου και ζει από το 1989. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Το βιβλίο Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους είναι το πέμπτο της.

Περισσότερα για το βιβλίο: 

www.oasispublications.gr

httpsss://gskopuli.blogspot.gr/p/63-68-103.html

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments