Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Γιάννενα Νέα Εποχή”:Συναντήσεις με τα Επιμελητήρια- Δέσμη μέτρων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

“Γιάννενα Νέα Εποχή”:Συναντήσεις με τα Επιμελητήρια- Δέσμη μέτρων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρονται τα εξής:

“Τις προτάσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με την  διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου.

Οι συναντήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα και έδωσαν την δυνατότητα να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα ζωτικής σημασίας καθώς η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δείξει έμπρακτα και σταθερά την αρωγή της προς τον επιχειρηματικό κόσμο προχωρώντας στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και να στηριχθούν ειδικά οι νέοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη.

Παράλληλα  είχε την δυνατότητα να αναλύσει την κεντρική πρόταση της παράταξης για προγραμματισμένη εξωστρέφεια . Στόχος είναι η ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι κεντρική στόχευση είναι η μείωση και ο εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, με αναθεώρηση στις κλίμακες επιβολής τόσο των κατοικιών όσο και των ακινήτων που χρησιμοποιούνται για εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Επίσης θα μελετηθεί η δυνατότητα διαφορετικής χρέωσης ανά τετραγωνικό μέτρο και είδος εμπορικής-επαγγελματικής δραστηριότητας, ώστε τα δημοτικά τέλη να γίνουν δίκαια και ανταποδοτικά. Παράλληλα θα εξεταστεί η εφαρμογή αντίστοιχης τιμολογιακής πολιτικής για τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου θα κινηθούμε στην κατεύθυνση καθορισμού τελών ανά ζώνες ή περιοχές.

Προγραμματική δέσμευση της παράταξης είναι η μείωση δημοτικών τελών έως και 50% για κάθε επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Η μείωση αυτή μπορεί να φτάνει στο 80% όταν οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν σε νέους κάτω των 25 ετών.

Για κάθε νέα επιχείρηση προτείνεται  απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και η μείωσή τους μέχρι και 50% στα επόμενα δύο χρόνια, με την προϋπόθεση διατήρησης ή αύξησης των θέσεων εργασίας της.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί επιβεβλημένη την συνεργασία του Δήμου με τα Επιμελητήρια  ώστε να αναπτυχθεί Παρατηρητήριο επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Στις προτεραιότητές της περιλαμβάνεται η συμπλήρωση και περαιτέρω ενίσχυση της Δομής Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με θεσμοθέτηση του γραφείου επιχειρηματικότητας του Δήμου, η ανάδειξη επιχειρηματικών διαδρομών στην πόλη οι οποίες θα λειτουργούν ως εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης για τη νεολαία.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments