Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Γιάννενα Νέα Εποχή”: Με τον Όμιλο Παιδαγωγικών Μελετών για το ψηφιακό μουσείο

“Γιάννενα Νέα Εποχή”: Με τον Όμιλο Παιδαγωγικών Μελετών για το ψηφιακό μουσείο

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρονται τα εξής:

“Στο πρόγραμμα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την παιδεία περιλαμβάνεται η πρόταση του Ομίλου Παιδαγωγικών Μελετών για την ίδρυση και την λειτουργία Μουσείου Εκπαίδευσης.

Την πρόταση είχαν επεξεργαστεί τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας και δημοσιοποιήθηκε μαζί με το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος.

Στην συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Ομίλου Πολυξένη Μπενέκου και Μαρία Γιαννακού δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί η αναγκαιότητα για ένα τέτοιο μουσείο και κατατέθηκαν σκέψεις για τις παραμέτρους υλοποίησης αυτής της πρότασης.

Η ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου και Κέντρου Προφορικής Ιστορίας της Ελληνικής Παιδείας μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων της εκπαίδευσης ώστε να αναδειχθούν πτυχές της πνευματικής ιστορίας των Ιωαννίνων.

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε στην πρόταση της παράταξης για την επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων ιδιαίτερης ιστορικής κι αρχιτεκτονικής σημασίας σημειώνοντας ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας μπορεί να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την στέγαση του Μουσείου.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί το αρχειακό υλικό που παραμένει άγνωστο και να αναπτυχθούν διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments