Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»: “Ιδιοκτησιακή αντίληψη και καθεστωτισμός από τη Δημοτική Αρχή”

«Γιάννενα Τώρα»: “Ιδιοκτησιακή αντίληψη και καθεστωτισμός από τη Δημοτική Αρχή”

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Γιάννενα Τώρα”  αναφέρονται τα εξής:

“Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και όλοι οι ενεργοί πολίτες που σέβονται τους θεσμούς δεν μπορούν να μην αγανακτήσουν μπροστά στην προκλητικά ιδιοκτησιακή αντίληψη με την οποία αντιλαμβάνονται την υπηρέτηση του θεσμού ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.
Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της υποδοχής των υποψηφίων του συνδυασμού του στο Δημαρχιακό Γραφείο, το οποίο κανονικά προορίζεται για συναντήσεις του Δημάρχου όχι με τους φίλους του που «κατεβάζει» υποψήφιους και διαφημίζει νυχθημερόν με πληρωμένες καταχωρήσεις στο διαδίκτυο, αλλά για συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και αρχές, η Δημοτική Αρχή προέβη σε μια προκλητικότατη ενέργεια, ενδεικτική ωστόσο του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται θεσμούς και κανόνες:
Ενημέρωσε ότι θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού της σε Δημοτικό Χώρο εκδηλώσεων (Πολιτιστικό “Πολυχώρο”, πρώην “Σφαγεία”), τη στιγμή που σε άλλες παρατάξεις και σε μη προεκλογικό χρόνο, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου για άλλες όχι πολιτικές εκδηλώσεις, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται δημοτικοί χώροι για παραταξιακούς σκοπούς, αυτό δηλαδή ακριβώς που η ίδια κάνει τώρα!
Αυτός είναι ο τρόπος προφανώς που αντιλαμβάνεται την ισονομία και τη θεσμικότητα η Δημοτική Αρχή, θεωρώντας ότι «ο Δήμος είμαι εγώ», για να παραφράσουμε τη γνωστή ρήση του Γάλλου μονάρχη.
Οι πολίτες όμως θα δείξουν πολύ σύντομα με τον πλέον ξεκάθαρο και οριστικό τρόπο στη Δημοτική Αρχή ότι η «μοναρχία» της και ο καθεστωτισμός που συνεπάγεται τελειώνει! “

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments