Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»: Προγραμματικές Προτάσεις για Αδέσποτα – Δημοτική Συγκοινωνία

«Γιάννενα Τώρα»: Προγραμματικές Προτάσεις για Αδέσποτα – Δημοτική Συγκοινωνία

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» αναφέρονται τα εξής:

“Στη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» στελέχη της παρουσίασαν συνοπτικά τις Προγραμματικές Προτάσεις της δύο ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο επικεφαλής της παράταξης Α. Μπαρτζώκας κατά την εισαγωγή του αναφέρθηκε στα δύο θέματα της συνέντευξης, αυτό του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, αλλά και του κυκλοφοριακού και το πως μπορεί να βοηθηθεί συνολικά η πόλη υιοθετώντας την εφαρμογή δημοτικής συγκοινωνίας.

Ο Κώστας Ρώσσης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος Γραμματείας της παράταξης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και της προτάσεις της παράταξης στο συγκεκριμένο τομέα οι οποίες όπως θύμισε είχαν γίνει ομόφωνα δεκτές από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις. Παράλληλα, παρουσίασε τις προτάσεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας κέντρου – καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα με μέριμνα του Δήμου, αλλά και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, συλλόγων και οργανώσεων.

Ο Νίκος Βούστρος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος Γραμματείας της παράταξης, αναφέρθηκε στο πως το κυκλοφοριακό επηρεάζει τα θέματα καθημερινότητας και πρότεινε τη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας, στα πρότυπα δεκάδων άλλων Δήμων της χώρας οι οποίοι ήδη εφαρμόζουν ανάλογες πρωτοβουλίες με μεγάλη επιτυχία.

Αφού παρουσίασε στοιχεία που τεκμηριώνουν την επιτυχία των πρωτοβουλιών αυτών όπου εφαρμόζονται, τόνισε ότι μπορούν οι πρωτοβουλίες αυτές να έχουν αφενός κοινωνικό πρόσημο, με συμβολικό αντίτιμο σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες δημοτών, αλλά επίσης και την οικολογική & αναπτυξιακή διάσταση του μέτρου, κατά το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα του Δήμου Βριλησσίων Αττικής όπου στους δημότες – χρήστες της δημοτικής συγκοινωνίας παρέχονται κίνητρα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών από επιχειρήσεις της περιοχής, ώστε να υπάρχει αυτό που χαρακτήρισε «Τριπλό Όφελος» – κυκλοφοριακό, περιβαλλοντικό και οικονομικό για επιχειρήσεις και πολίτες.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments