Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιάννης Μακρυγιάννης (Π.Φ.Σ) : «Τα 11.000 φαρμακεία της χώρας απειλούνται με αφανισμό την ώρα που η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έχει τελείως απομυθοποιηθεί…»

Γιάννης Μακρυγιάννης (Π.Φ.Σ) : «Τα 11.000 φαρμακεία της χώρας απειλούνται με αφανισμό την ώρα που η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έχει τελείως απομυθοποιηθεί…»

y56r19JEj1S-7jLcU7Ofz0kR4zON3VliPVCwmpSGY-pJfWJqL-JKbuGZ8G7PL2HJ-CEqCn8=s113Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη (στα σημεία των καιρών) ο κ. Γιάννης Μακρυγιάννης Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έκανε λόγο για αφανισμό του επαγγέλματος του φαρμακοποιού με την εφαρμογή μέτρων από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν έχει καμιά προοπτική ανάπτυξης : «Η κατάσταση είναι τραγική. Bασική επιδίωξη του ΠΦΣ, είναι η υιοθέτηση από ευρωπαϊκής πλευράς της άποψης, ότι τα ελληνικά θέματα των φαρμακείων αφορούν το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μπορεί η Ευρώπη να επιβάλλει στην Ελλάδα μέτρα για τα φαρμακεία που δεν αποδέχονται τα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε στην Ευρώπη και απαιτούμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με όλα τα υπόλοιπα κράτη. Προτείναμε το Γερμανικό μοντέλο. Εάν δεν είναι σωστό τότε γιατί οι Γερμανοί το υιοθετούν ; …».
Ακούστε τη συνέντευξη…

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments