Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιάννης Παπαχρήστος : «Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στο Πολυδύναμο…»

Γιάννης Παπαχρήστος : «Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στο Πολυδύναμο…»

kkkjΗ αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, που έχει ανεγερθεί στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα” με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λάμπρου Γεωργόπουλου και του υπεύθυνου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος κ. Ιωάννη Παπαχρήστου.
Ειδικότερα στη σύσκεψη, εξετάστηκε η δυνατότητα μεταστέγασης, μέχρι το τέλος του χρόνου, των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην πτέρυγα αντιμετώπισης της κρίσης των ναρκωτικών του Πολυδύναμου Κέντρου.
Ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Γιάννης Παπαχρήστος μίλησε στο Δ/Ρ και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» (Βίκυ Μιχέλη) τονίζοντας : «Με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, θα δοθεί νέα ώθηση στη λειτουργία του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται στα Ιωάννινα από το 2007, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες, όπως η σχεδιαζόμενη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης του ΚΕΘΕΑ, που προβλέπεται να λειτουργεί σε συνεργασία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης της περιοχής. Η συγκεκριμένη Μονάδα θα υποστηρίζει τους χρόνιους ουσιοεξαρτημένους χρήστες ηρωΐνης ή άλλων οπιοειδών με ιστορικό μακρόχρονης ενδοφλέβιας κατάχρησης. Τέτοια μονάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνον στη Θεσσαλονίκη…».

Ακούστε τη συνέντευξη…

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments