Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΙ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΙ

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή” αναφέρονται τα εξής:

“Με ενδιαφέρον παρατηρούμε όσους επί είκοσι και πλέον χρόνια διαχειρίστηκαν τις τύχες του Δήμου μας να ερίζουν για το ποιος υπήρξε περισσότερο «ανιδιοτελής» στις πλάτες της ΔΕΥΑΙ.

Η παράταξη Γιάννενα πολίτες για την Ανατροπή δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση του Δ.Σ με θέμα την μισθολογική κατάσταση του αντιπροέδρου κ. Χρυσοστόμου. Εκφράσαμε τη διαφωνία μας και θέσαμε εγκαίρως ερωτήματα σε προηγούμενα Δ.Σ, στοχεύοντας σε ουσιαστικές συνεδριάσεις. Δε συμμετέχουμε για να νομιμοποιούμε τέτοιες αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Η παράταξη μας έχει κατακρίνει την πρακτική να αναλαμβάνει ο εκάστοτε δήμαρχος τη προεδρία της ΔΕΥΑΙ και τα προβλήματα να διαιωνίζονται.  Έχει καταστήσει απόλυτα σαφές στο νυν Δήμαρχο κ. Μπέγκα ότι η ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο, τον θέτει προ των ευθυνών του απέναντι στη ΔΕΥΑΙ. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Όσες φορές τον θέσαμε προ των ευθυνών του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, απέφυγε αυτή την ανάληψη. Όπως και σε πολλά άλλα θέματα δε λειτούργησε ως «μεγάλη» παράταξη.

Η παράταξη μας πήρε έγκαιρα την πρωτοβουλία να συναντηθεί με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ώστε ως κοινό αίτημα  να  συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΑΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο  για να αναδειχθούν τα προβλήματα, να αξιολογηθούν και να δρομολογηθούν άμεσα οι λύσεις.

Είναι γεγονός ότι δεν γίνονταν «τέτοια» πράγματα κατά τη θητεία προηγούμενων δημοτικών αρχών γίνονταν όμως … «άλλα».

Η ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής είναι μεγάλη και είμαστε σίγουροι ότι οι συνδημότες θα την αξιολογήσουν με το χέρι στην καρδιά.

Η παράταξή μας με απόλυτη συνέπεια στήριξε την απλή αναλογική και ως λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα ενώ άλλοι πρόταξαν το φόβο της ακυβερνησίας και αρκούνται να την αξιοποιούν για την παρουσία τους στα δημοτικά πράγματα.

Ήμασταν και είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλους τα ουσιαστικά θέματα του Δήμου.

Άλλωστε αυτά κάνουν τις παρατάξεις μεγάλες.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments