Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

12031986_1683247021944812_8002108299686918748_n

 

Εν μέσω βαθύτατης κοινωνικής, οικονομικής, οικολογικής κρίσης, καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη του Έβρου, τους εμπόρους των συνόρων, το Λιμενικό και την Frontex. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τα όπλα ολοκληρωτικών καθεστώτων, βομβαρδισμών της Δύσης και της φονταμενταλιστικής φρίκης. Άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Για να μπουν στην Ευρώπη-φρούριο των αδίστακτων συμφερόντων της οικονομικής ελίτ η οποία τους υπόσχεται λίγα ευρώ, χωρίς να ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Πριν φτάσουν σε αυτή τη σύγχρονη «γη της επαγγελίας» έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους κατασταλτικούς θεσμικούς μηχανισμούς που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές, τον ρατσισμό και τον φόβο τοπικών κοινωνιών. Εάν δεν φυλακιστούν σε κάποιο από τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που συνεχίζει να λειτουργεί η κυβέρνηση της αριστεράς (Έβρος, Αμυγδαλέζα).

Ευτυχώς, άνθρωποι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στη μητρόπολη και την περιφέρεια, δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες των πολέμων και τους μετανάστες.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Στο πλαίσιο αυτό, σε συντονισμό με τις υπόλοιπες συνελεύσεις του αφορμαλιστικού δικτύου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης (κατάληψη Νοταρά 26-Εξάρχεια, πρωτοβουλία ενάντια στον φράχτη του Έβρου-Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή-, δράσεις στην Πάτρα), σε συνεργασία με συμπολίτες που παλεύουν όπως κι εμείς για έναν κόσμο δικαιοσύνης, με δεδομένη την αναγκαιότητα να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα που επιφυλάσσει το καθεστώς για όλους μας με εργαλείο τον διαχωρισμό μας σε ντόπιους και ξένους, δημιουργώντας ζώνες αποκλεισμού και διαχείρισης μιας φτωχοποιημένης ζωής, προχωράμε και στα Γιάννενα στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Αυτοοργανωμένα, συλλογικά, άμεσα, πέρα από τις πρωτοβουλίες της κρατικής ή δημοτικής φιλανθρωπίας, πέρα από την αριστερή ανάθεση της τύχης μας.

 

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ

Η συλλογή ξεκινά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Καθημερινά ως την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου , 6 με 8 το απόγευμα, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, χειμωνιάτικα ρούχα, παπούτσια, φάρμακα, ξηρά τροφή, σκηνές, υπνόσακους, ράντζα) στον κοινωνικό χώρο «μπαχτσέ», στη στοά Σάρκα (είσοδος από την οδό Ναπ. Ζέρβα 28-30).

 

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 10/10
Κορυφώνεται το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου (στην οδό Ανεξαρτησίας). Από τις 12 το μεσημέρι με παζάρι του «μπαχτσέ», συλλογική κουζίνα και unplugged music.

Από τις 6.30 έως τις 8.30 το απόγευμα θα γίνει ενημερωτική συζήτηση με θέμα: «Ο φράχτης του Έβρου και η κατάρρευση του έθνους κράτους».

 

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν.

 

Ανοιχτά σύνορα- ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες.
Ενάντια σε Ευρώπη Φρούριο.
Νομιμοποίηση ιθαγένεια άσυλο σε όποιον/α το επιθυμεί.
Ενάντια σε ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Ενάντια στα κέντρα κράτησης.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση (www.ak2003.gr)

 

Το event στο facebook:httpssss://www.facebook.com/events/1611595622437536/
Επικοινωνία: [email protected], [email protected]

 

 

Γιάννενα, Οκτώβριος 2015

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments