Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ”- Με μη σύννομο τρόπο έγινε η πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντού της ΔΕΥΑΙ

“ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ”- Με μη σύννομο τρόπο έγινε η πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντού της ΔΕΥΑΙ

ΔΕΥΑΙ-1Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–“Με μη σύννομο τρόπο έγινε η πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντού της ΔΕΥΑΙ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ.Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

 

“Κόλαφος είναι για τη Δημοτική Αρχή η από 28/12/2016 απόφαση του Επιτρόπου κ. Φώτη Θεοδωρίδη με την οποία επιστρέφεται στη ΔΕΥΑΙ αθεώρητο το χρηματικό ένταλμα καταβολής αναδρομικών μισθοδοσίας της Γενικής Διευθύντριας από τον Απρίλιο του 2016. Κατ’ ουσίαν δηλαδή, ο κ. Επίτροπος δεν αναγνωρίζει τη σημερινή προσωρινή Γενική Διευθύντρια. Ο λόγος είναι ότι ο διορισμός της έγινε με μη σύννομο τρόπο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ  και όχι με βάση τα προβλεπόμενα από το Νόμο του 1980, σύμφωνα με τον οποίο τη θέση του αποχωρήσαντος Γενικού Διευθυντού καταλαμβάνει ο αρχαιότερος υπάλληλος. Η απόφαση της ΔΕΥΑΙ βασίσθηκε στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της (1991) ο οποίος όμως δεν μπορεί να έχει ισχύ αφού όλοι οι Νόμοι που αφορούν τη ΔΕΥΑΙ, ακόμη και ο πιο πρόσφατος, αυτός που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2947 του 2014, προβλέπουν ότι «κατά τα λοιπά» (άρα και για τον τρόπο προσωρινής πλήρωσης της θέσης του γενικού Διευθυντού) «ισχύει το Π.Δ. του 1980».

Παρότι το έγγραφο αυτό του κ. Επιτρόπου φέρει ημερομηνία 28/12/2016, η ΔΕΥΑΙ το πρωτοκόλλησε μόλις στις 20/1/2017 και στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή προσποιήθηκε ότι δεν το γνώριζε!

Τίθενται λοιπών αυτομάτως πολλά ερωτήματα: Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν εφάρμοσε το Νόμο αλλά ακολούθησε τη δική της γραμμή; Είναι νόμιμες οι αποφάσεις τις οποίες έχει υπογράψει η προσωρινή Γενική Διευθύντρια; Πότε θα γίνει επιτέλους η προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντού; Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις. Ως πότε πια η ΔΕΥΑΙ, της οποίας Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, θα ταλαιπωρεί την πόλη;”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments