Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιατί η Μέρκελ δεν θέλει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα

Γιατί η Μέρκελ δεν θέλει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα

1a1– Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε μέσω Reuters πως δεν πρόκειται το Βερολίνο να δεχθεί οποιαδήποτε μονόπλευρη ενέργεια
– Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε πως προετοιμάζεται για μία συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του
– Το Bloomberg αναφέρει πως η Μέρκελ δεν πρόκειται να δεχθεί να δει τον Αλέξη Τσίπρα ούτε στη Σύνοδο Κορυφής
– Η Γερμανία θεωρεί αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Α. Τσίπρα πως μπορεί να βρει λεφτά από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθει να συγκεντρώσει συμμάχους και το Βερολίνο να τηρεί αμετακίνητη στάση, προσπαθώντας συγχρόνως να «βάλει σε τάξη» και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν βλέπουν με τόσο κακό μάτι μία πιθανή χαλάρωση της λιτότητας.

Χαρακτηριστικό των διαβουλεύσεων που γίνονται σε όλη την Ευρώπη είναι το γεγονός πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται να συναντηθεί απόψε το βράδυ στο Βερολίνο με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, μία συνάντηση που ανακοινώθηκε στο twitter από τον εκπρόσωπο του γάλλου επιτρόπου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε θα συζητήσει το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος στην τρόικα, όπως τουλάχιστον υφίσταται μέχρι σήμερα.

Πριν από αυτή τη συνάντηση, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μέσω Reuters ξεκαθάρισε πως το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία μονόπλευρη αλλαγή το σχήμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ σημείωσε πως προετοιμάζεται προκειμένου να συναντηθεί με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη.

Την ίδια ώρα, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για μία συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς όπως αναφέρει και δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg η κα Μέρκελ θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και έτσι θεωρεί το πρακτορείο απίθανο να συμφωνήσει σε μία διμερή συνάντηση έστω και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος, της Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι να φανεί πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι απομονωμένος, καθώς η γερμανική ηγεσία θεωρεί πως οι ισχυρισμοί του Αλέξη Τσίπρα πως μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας τη διαφθορά δεν είναι βάσιμοι.

newsit

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments