Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Για τη νέα σχολική χρονιά ετοιμάζεται η Σχολική Επιτροπή Β’θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων-Β.Τσίλη:Οι θέσεις ευθύνης έχουν εξ ορισμού αυξημένες υποχρεώσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν νέους ανθρώπους 

Για τη νέα σχολική χρονιά ετοιμάζεται η Σχολική Επιτροπή Β’θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων-Β.Τσίλη:Οι θέσεις ευθύνης έχουν εξ ορισμού αυξημένες υποχρεώσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν νέους ανθρώπους 

21077716_1970384043243897_7616578455322649070_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Συνάντηση με τους νέους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης ενόψει της νέας σχολικής περιόδου είχε  η Σχολική Επιτροπή Β’θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων με στόχο την ενημέρωση και το σχεδιασμό της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παρασκευή Τσίλη, συνεχάρη τους νέους Διευθυντές για την τοποθέτησή τους και ευχήθηκε να έχουν δύναμη και όρεξη για δουλειά.

Τόνισε όμως παράλληλα ότι οι θέσεις ευθύνης έχουν εξ ορισμού αυξημένες υποχρεώσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν νέους ανθρώπους και την διαμόρφωση χαρακτήρων και προσωπικοτήτων μέσα από την παιδεία, την κουλτούρα, τη γνώση και την απόκτηση εφοδίων για το μέλλον τους.

«Είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουν διαθέτοντας βασικά προαπαιτούμενα όρεξη, αγάπη, θέληση και προσφορά ακόμα κι από τον προσωπικό τους χρόνο.

Η Σχολική Επιτροπή, θεσμικά, θα είναι δίπλα τους αλλά και γιατί θεωρεί ότι μέσα από τη συνεργασία, τις συνέργειες και την αξιοποίηση όλων των δυνάμεων της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η ποιοτική αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος για μια παιδεία που την αξίζουν και τη δικαιούνται οι μαθητές μας όχι μόνο στο δικό μας δήμο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε η κ.Β. Τσίλη.

Συναντήσεις με αθλητικά σωματεία

Η Σχολική επιτροπή συναντήθηκε και με τα αθλητικά σωματεία της πόλης προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα προγράμματα παραχώρησης των Γυμναστηρίων.

Η κ.Β Τσίλη τόνισε ότι θα πρέπει οι εκπρόσωποι των Σωματείων να κατανοήσουν πως δεν έχουν μόνο δικαιώματα στη χρήση των Γυμναστηρίων αλλά και συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

«Η Πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι «σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία» και σε φορείς που παράγουν έργο κι αυτό κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Θεωρούμε όμως ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο σεβασμός του χώρου, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων είναι τα κύρια προαπαιτούμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η Σχολική Επιτροπή θα είναι απαιτητική σε  κάθε τι που ανατρέπει την ομαλή λειτουργία αυτής της συνεργασίας σε βάρος των σχολικών υποδομών, των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σημαντικές παρεμβάσεις

Αναφέρθηκε δε, σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν στη δημιουργία μικρών αθλητικών γηπέδων (μπάσκετ- βόλεϊ – χάντμπολ) που θα αναβαθμίσουν αισθητικά τις σχολικές μονάδες, κυρίως όμως θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές και τα νέα παιδιά να αθλούνται σε ένα καλαίσθητο και ασφαλές περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αφορά στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε τρία σχολεία αρχικά με σκοπό να διευρυνθεί και στα υπόλοιπα.

Η δεύτερη πρωτοβουλία έχει να κάνει με την τοποθέτηση απινιδωτών στα κλειστά Γυμναστήρια και την παράλληλη εκμάθηση των εκπαιδευτικών για τη χρήση τους σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Είναι ευχή όλων μας να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Η τοποθέτηση των απινιδωτών και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων όμως γίνεται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιον πιθανό συμβάν», υπογράμμισε η κ.Β. Τσίλη.

Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία της Σχολικής Επιτροπής ότι στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων και στα στενά όρια που δημιουργεί η γραφειοκρατία θα καταφέρει να κάνει ορισμένες σημαντικές παρεμβάσεις σε σχολικά γυμναστήρια προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα θέρμανσης, τοποθέτησης προστατευτικών στρωμάτων σε τοίχους κ.α. με στόχο ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Δήμου εκφράζοντας τη βούληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά για αναβαθμισμένα σχολικά γυμναστήρια.

Να σημειωθεί τέλος ότι παρών και στις δύο συναντήσεις ήταν και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Μιχάλης Ράπτης

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments