Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Γιούνκερ: Η ΕΕ να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών

Γιούνκερ: Η ΕΕ να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών

Τι θα αναφέρει στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Κομισιόν

giounker

Την ανάγκη συμφωνίας για χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, θα τονίσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την διάρκεια της έκτακτης συνόδου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

«Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, αναμένω ότι δεν θα υπάρχουν ερωτήματα την Πέμπτη, αλλά προσφορά για χρηματοδότηση», είπε και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γιούνκερ.

Η ΕΕ έχει προτείνει να διπλασιάσει την έκταση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, αφού 800 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο στο πιο θανατηφόρο ναυάγιο μέχρι στιγμής καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Ο Φάιμαν επανέλαβε την πρόταση της Αυστρίας για τη δημιουργία κέντρων για τους πρόσφυγες στις χώρες της Βόρειας Αφρικής με τη βοήθεια διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων ως ένα μέσο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κύματος εισροής μεταναστών στην Ευρώπη.

Όμως, η ιδέα δεν φάνηκε να αρέσει στον Γιούνκερ.

«Στη Λιβύη σίγουρα δεν θα γίνει κάτι τέτοιο», επεσήμανε, προσθέτοντας: «Αυτό που θα ήθελα να δω, και δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό, είναι η διαχείριση των αιτούντων άσυλο να γίνεται στην Αφρική».

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments