Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιώργος Ζάψας: Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων

Γιώργος Ζάψας: Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών”  αναφέρονται τα εξής:

“Για τη δράση και την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιωαννίνων για Γυναίκες, ενημερώθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας και υποψήφιος της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Συμβουλευτικό Κέντρο.

Η αντιμετώπιση των διακρίσεων αλλά και της βίας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μπορούν να απολαύσουν ισότιμα όλα τα μέλη της κάθε κοινωνίας εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, νομικά και άλλα δικαιώματα με στόχο την καλύτερη δυνατή οικονομικά ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή αλλά και την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών.

Όπως ενημέρωσαν τον κ. Ζάψα και τις υποψήφιες περιφερειακές συμβούλους οι εργαζόμενες στο Συμβουλευτικό Κέντρο, το Κέντρο εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας καθώς και σε όσες γυναίκες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (άνεργες, μονογονείς, πρόσφυγες, ΑμΕΑ).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων για Γυναίκες παρέχει συμβουλευτική στήριξη σε γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει ενδοοικογενειακή βία/συντροφική βία, βιασμό ή απόπειρα βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση κλπ.

Όπως ενημέρωσαν τα μέλη της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” οι εργαζόμενες, το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων για Γυναίκες λειτουργεί σε συνδυασμό με την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που προσφέρει υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο. Επίσης στο ίδιο δίκτυο λειτουργούν και 21 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους. Ιδιαίτερα για τα Ιωάννινα από το 2013 λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής με σταθερή επισκεψιμότητα γυναικών που χρήζουν ενημέρωσης και στήριξης καθώς και σταθερών δράσεων εξωστρέφειας από τις εργαζόμενες στο Κέντρο, σε χώρους εκπαίδευσης και εργασίας. Αναφορικά με τον χώρο της εκπαίδευσης δίνεται η δυνατότητα να επισκέπτονται το Κέντρο Συμβουλευτικής για Γυναίκες εκπαιδευτικοί και μαθητές- τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου, να ενημερώνονται από τις επιστημονικά υπεύθυνες του Κέντρου για ζητήματα ρατσισμού, έμφυλης βίας και άλλα θέματα που προσδιορίζονται στον χώρο των διακρίσεων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας και οι υποψήφιες περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” εξέφρασαν στις εργαζόμενες στο Κέντρο την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις που κάνουν στην κατεύθυνση εξάλειψης κάθε μορφής βίας και διάκρισης σε βάρος των γυναικών, αλλά και την στήριξη που παρέχουν στα θύματα τέτοιων ενεργειών προστατεύοντάς τα με την αυστηρή πολιτική απορρήτου που τηρούν σε όλη τη διαδικασία αντιμετώπισης των περιστατικών. “ Η στήριξη σε τέτοιες δομές, αναγκαίες για ένα δημοκρατικό και λιγότερο επικίνδυνο περιβάλλον, είναι μοναδική μας επιλογή αλλά και επιβεβλημένη θέση για κάθε δημοκρατικό πολίτη που στέκεται απέναντι σε φαινόμενα βίας, ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments